Cele mai citite
 


Olt: Cursuri gratuite de prim ajutor organizate de Crucea Roşie
vineri, 1 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Funcţionarii şi ziariştii din judeţul Olt pot participa începând din luna octombrie la cursuri gratuite de prim-ajutor, organizate de Crucea Roşie, filiala Olt, cu ajutorul voluntarilor.
Directorul Filialei Olt a Crucii Roşii a anunţat joi că atât funcţionarii, cât şi jurnaliştii vor fi instruiţi cum să acorde primul ajutor în caz de urgenţă colegilor cărora li se face rău la locul de muncă sau pe stradă, cum să pună o atelă până la sosirea echipajelor specializate, cum se face resuscitarea.

Cursul urmăreşte dezvoltarea cunoştinţelor în domeniul acordării primului ajutor de bază şi implicarea mai multor instituţii în acest gen de proiecte care reprezintă o noutate pentru judeţul Olt.

Primele cursuri încep în prima săptămână din octombrie şi la ele şi-au anunţat participarea 15 dintre angajaţii Hidroelectrica Olt. Următoarea serie de cursanţi vor fi jurnaliştii din judeţul Olt care vor fi învăţaţi să pună garou, atelă şi vor afla în cât timp trebuie transportat un pacient la cea mai apropiată unitate spitalicească.

Tot începând din octombrie se va desfăşura la nivel naţional, prin intermediul Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European, un proiect care are ca principal obiectiv dezvoltarea unui sistem de pregătire a instructorilor Crucii Roşii Române pentru a oferi cursuri în domeniul acordării primului ajutor. Cea mai mare parte din fondurile alocate României pentru acest proiect a fost donată de Norvegia.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Crucea Roşie organizează cursuri gratuite de limbi străine pentru copii Filiala Sălaj a Crucii Roşii România organizează gratuit, pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 11 ani, cursuri de limba engleză şi germană, începând de luni, 23 noiembrie.
Harghita: Voluntari vârstnici ai Crucii Roşii pleacă în schimb de experienţă în Austria Voluntarii vârstnici ai Crucii Roşii Harghita de pregătesc să plece într-un schimb de experienţă în Austria, pentru a experimenta ce înseamnă să faci voluntariat în într-o ţară occidentală.
Crucea Roşie a lansat primul punct de prim ajutor din judeţul Brăila în satul izolat Titcov Crucea Roşie Română a lansat primul punct de prim ajutor din Brăila, care este situat în satul izolat Titcov, din Insula Mare a Brăilei, proiect susţinut financiar de către METRO România şi din fondurile obţinute în cadrul Galei Crucea Roşie din 2012, potrivit unui comunicat remis joi de Crucea Roşie...
Sălaj: Crucea Roşie formează 100 de voluntari în prim ajutor de bază Un număr de 100 de voluntari urmează a beneficia de formare gratuită în acordarea primului ajutor de bază din partea a 10 formatori ai filialei Sălaj a Crucii Roşii România, în cadrul unui proiect finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European...
DOCUMENTAR: Ziua Crucii Roşii Române, 140 de ani de activitate umanitară Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.
"Crucea Roşie pentru copii", program lansat la Miercurea Ciuc, în premieră naţională Miercurea Ciuc, 6 mar /Agerpres/- Crucea Roşie Harghita a lansat, în premieră naţională, un program destinat copiilor, care are rolul de a asigura o dezvoltare armonioasă a celor mici şi de a-i implica în activităţi care să le fie pe plac.