Cele mai citite
 


Vaslui: Aproximativ 1.800 de angajaţi din spitale au dat în judecată Ministerul Sănătăţii
vineri, 1 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Sindicatului Sanitas din judeţul Vaslui au anunţat joi că aproximativ 1.800 de salariaţi din cele şapte spitale vasluiene au dat în judecată Ministerul Sănătăţii, nemulţumiţi de reducerile salariale cu 25 de procente.
Potrivit Sanitas Vaslui, odată cu Ministerul Sănătăţii au fost acţionaţi în instanţă şi cei care conduc cele şapte spitale din judeţul Vaslui, motivul fiind acelaşi, încălcarea contractului colectiv de muncă odată cu aplicarea măsurii reducerile salariale cu 25 la sută de la data de 1 iulie 2010.

'Am deschis o acţiune în instanţă la Tribunalul Vaslui. Reclamăm faptul că s-au încălcat prevederile articolului 15 din Contractul Colectiv de Muncă pe ramură, publicat în luna octombrie 2008 în Monitorul Oficial. Acest articol spune că părţile se obligă, sub sancţiunea nulităţii absolute, ca în perioada de executare a CCM să nu promoveze şi să nu susţină acte normative a căror adaptare ar conduce la diminuarea drepturilor ce decurg din CCM, oricare ar fi nivelul la care acestea au fost încheiate, potrivit legii', a declarat joi pentru AGERPRES Daniela Clătinici, preşedintele Sindicatului 'Sanitas' Vaslui.

Cei aproximativ 1.800 de salariaţi din cele şapte spitale din judeţul Vaslui cer acordarea integrală a salariilor şi plata diferenţei de 25 la sută reţinută din salarii până la data pronunţării definitive şi irevocabile a instanţei de judecată.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Patru spitale din judeţ au pierdut procesele intentate de salariaţi Patru din cele şapte unităţi spitaliceşti din judeţul Vaslui au pierdut procesul intentat de cei aproape 1.400 de salariaţi, nemulţumiţi de decizia de diminuare a salariilor cu 25%.
Vaslui: Spitalele şi şcolile au fost date în judecată de angajaţii nemulţumiţi de diminuarea veniturilor Vaslui, 17 nov /Agerpres/ - Cele şapte spitale din judeţul Vaslui au fost acţionate în instanţă de aproape 1.800 de salariaţi, nemulţumiţi de decizia de diminuare a salariilor cu 25 la sută.
Vaslui: Spitalele şi şcolile au fost date în judecată de angajaţii nemulţumiţi de diminuarea veniturilor Vaslui, 17 nov /Agerpres/ - Cele şapte spitale din judeţul Vaslui au fost acţionate în instanţă de aproape 1.800 de salariaţi, nemulţumiţi de decizia de diminuare a salariilor cu 25 la sută.
Hunedoara: Sindicaliştii de la Spitalul municipal Vulcan sunt decişi să dea în judecată administraţia Sindicaliştii de la Spitalul municipal Vulcan din Valea Jiului sunt decişi să dea în judecată administraţia unităţii medicale, fiind nemulţumiţi că în ultima jumătate de an orele suplimentare lucrate sâmbăta şi duminica nu au mai fost plătite dublu, aşa cum prevede contractul colectiv de muncă.
Hunedoara: Sindicatul "Sanitas" a dat în judecată spitalul din municipiul Vulcan Sindicatul Liber "Sanitas" de la Spitalul Municipal Vulcan a dat în judecată administraţia, solicitând ca asistentele şi infirmierele să fie plătite dublu pentru orele lucrate în zilele de sâmbătă şi duminică.
Vaslui: CEDO va judeca reducerea salariilor pentru 1.800 de salariaţi din sistemul sanitar judeţean Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) va judeca măsura diminuării salariilor cu 25% pentru 1.800 de salariaţi din sistemul sanitar vasluian, după ce Sindicatul "Sanitas" Vaslui a primit confirmarea înregistrării plângerilor la forul judecătoresc european.