Cele mai citite
 


Bani mai puţini pentru servicii medicale
miercuri, 13 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.

Noul preşedinte-director general al CAS Teleorman, Mihaela Dan Pitiş, a declarat într-o conferinţă de presă, marţi, că toţi furnizorii, care au depus până la termenul limită de 15 aprilie dosare pentru acţiunea de contractare a serviciilor medicale, au îndeplinit condiţiile de eligibilitate.

Cele mai multe contracte, aproape 180, s-au încheiat cu cabinetele medicilor de familie, dar sursele financiare puse la dispoziţia acestora de CAS Teleorman nu depăşesc două treimi din valoarea alocaţiei bugetare a anului trecut.

De asemenea, un număr mai mare de furnizori de servicii medicale se regăsesc în sectorul asistenţei ambulatorii pentru specialităţile clinice şi în reţeaua de farmacii.

Doar pentru servicii din domeniul imagisticii, asigurate prin computer-tomograf, există un furnizor din afara judeţului Teleorman.

Şeful CAS Teleorman crede că "în contextul general în care ne aflăm, nu ne rămâne decât să reuşim ridicarea calităţii serviciilor medicale şi eficientizarea alocaţiilor din bugetul statului".

În primul trimestru din acest an, gradul de încasare a contribuţiilor la bugetul asigurărilor de sănătate a fost în Teleorman de 91,80 la sută. AGERPRES/(Ştefan Stan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Bani mai mulţi pentru laboratoarele medicale Alexandria, 1 nov /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a suplimentat cu o sumă totală de aproximativ 88.000 de lei bugetul alocat iniţial în trimestrul IV din 2010 laboratoarelor medicale aflate în relaţii contractuale cu această instituţie.
Teleorman: CAS a imputat peste 22.620 de lei furnizorilor de servicii medicale Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a efectuat în primele şapte luni din acest an circa 130 de controale la furnizorii de servicii medicale din judeţul din sudul ţării, specialiştii instituţiei stabilind o sumă totală imputabilă de peste 22.620 de lei.
Teleorman: Spitale cu bani mai puţini în primul trimestru Cea mai mare unitate sanitară din Teleorman, Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria, are repartizată de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman pentru trimestrul întâi din acest an o alocaţie bugetară de circa 7,5 milioane de lei, mai puţin cu peste 133.000 de lei faţă de aceeaşi perioadă din...
Teleorman: CAS a obţinut în anul trecut suplimentarea creditelor bugetare cu 60,7 milioane de lei Pe parcursul anului trecut Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a solicitat şi a obţinut, în mai multe etape, suplimentarea creditelor bugetare pentru serviciile medicale, suma totală fiind de peste 60,7 milioane de lei.
Teleorman: CAS a eliberat peste 1.100 carduri europene de sănătate Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a eliberat în acest an circa 1.110 carduri europene, solicitate de persoane care s-au deplasat temporar în state din Uniunea Europeană pentru a putea beneficia de servicii medicale. Purtătorul de cuvânt al CAS Teleorman, Mihaela Popa, a declarat miercuri...
Teleorman: Peste 12.000 de persoane sunt aşteptate la CAS să îşi ridice cardul de asigurări de sănătate Peste 12.000 de teleormăneni sunt aşteptaţi să îşi ridice cardurile de la Casa de Asigurări de Sănătate Teleorman.