Cele mai citite
 


Noul mod de compensare a medicamentelor, în vigoare
duminică, 3 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Noul mod de compensare a medicamentelor pentru bolnavii cronici cu boli care se află pe listele C1, C2 şi C3 a intrat, vineri, în vigoare.
'Pentru bolnavii aflaţi pe listele C1, C2, C3 modificările nu sunt esenţiale şi se fac ca până acum (n.r. stabilirea preţului) după DCI (denumirea comercială internaţională), a declarat, pentru AGERPRES, Clara Popescu, vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România.

La rândul său, dr. Sorin Popescu, de la Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), a spus că modificările nu sunt esenţiale.

''Nu s-a schimbat aproape nimic, dar din păcate pentru bolnavii care se află pe listele A şi B, a căror modalitate de compensare a fost schimbată în această vară, nu s-a produs nicio modificare'', a menţionat acesta, completând că este vorba de aproximativ 4,5 milioane de bolnavi cu boli cardiovasculare care scot sume importante din buzunar pentru a se trata.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ARPIM: 60% dintre decesele înregistrate anual în România - cauzate de bolile cardiovasculare Bolile cardiovasculare reprezintă în continuare principala cauză de deces atât în România, cât şi în Europa, potrivit ultimului raport al Societăţii Europene de Cardiologie.
ARPIM: Un număr de 43 de medicamente noi au fost aprobate în anul 2012 în SUA Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente susţine că anul 2012 a cunoscut un record mondial odată cu aprobarea celui mai mare număr de medicamente noi din ultimii 15 ani.
ARPIM: Românii trăiesc cu 5 ani mai puţin decât ceilalţi europeni România se află la finalul clasamentului european privind speranţa de viaţă, românii trăind în prezent cu 5 ani mai puţin decât ceilalţi europeni, dar cu 13 ani mai mult decât în anii '70, potrivit ultimului raport OECD Health Data.
ARPIM: Implementarea ordinului privind preţurile medicamentelor va determina o scădere de 153 milioane de lei la bugetul statului Implementarea Ordinului 75/2009 în forma actuală referitor la calcularea preţului la medicamente nu va afecta doar viaţa pacienţilor, ci va determina şi o scădere de aproximativ 153 milioane lei la veniturile bugetului de stat, conform unui studiu de impact realizat de PwC România pentru Asociaţia Română...
Producătorii de medicamente solicită Guvernului să ia în considerare eliminarea taxei clawback Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) şi Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) solicită Guvernului să ia în considerare eliminarea taxei clawback, concomitent cu o politică de preţuri "raţională" şi "predictibilă", aceste măsuri fiind,...
ARPIM: Preţul celui mai utilizat medicament pentru boli cardiovasculare va creşte de patru ori Noul contract-cadru care ar trebui să intre în vigoare de la 1 aprilie va duce la creşterea contribuţiei pacienţilor pentru a-şi continua actuala schemă terapeutică, susţin reprezentanţii Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM).