Cele mai citite
 


Olt: Învăţătoarea aflată în greva foamei a fost transferată la Bucureşti
duminică, 3 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Învăţătoarea din Caracal aflată în greva foamei de 39 de zile, Cristiana Anghel, a fost transferată, vineri, de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Caracal la Institutul de Boli de Nutriţie Bucureşti pentru investigaţii suplimentare şi monitorizare.
Cristiana Anghel refuză să renunţe la greva foamei, deşi autorităţile judeţene şi locale au încercat în repetate rânduri să o convingă şi spune că, până când nu va fi pusă în aplicare Legea privind mărirea salariilor cadrelor didactice adoptată în 2008, nu se va alimenta.

Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt, Mariana Gheorghe, a declarat că la nivelul instituţiei s-a format o comisie care să cerceteze cazul şi vineri după-amiază situaţia învăţătoarei din Caracal va fi dezbătută şi în Consiliul de Administraţie al ISJ Olt. Mariana Gheorghe a spus că reprezentanţii ISJ Olt au discutat cu primarul Caracalului, Gheorghe Anghel, cu conducerea şcolii nr. 2 din oraş, unde predă învăţătoarea, cu colegii acesteia şi concluzia a fost că învăţătoarea a beneficiat tot timpul de 'înţelegere şi bunăvoinţă'.

'Învăţătoarea Cristiana Anghel este singurul cadru didactic din oraş care începea ora la 9,00 pentru că a spus că are alergie la frig, primea salariul în două tranşe, pe 1 şi pe 15 în fiecare lună, deşi prin lege salariul se primeşte într-o singură tranşă la jumătatea lunii. Prin urmare, bunăvoinţă faţă de doamna învăţătoare a fost, mai departe ... ce să zic. Unele lucruri ne depăşesc', a spus Mariana Gheorghe.

Situaţia învăţătoarei se află şi în atenţia Prefecturii Olt. Subprefectul Virgil Panduru susţine că singura cale de rezolvare a situaţiei este dialogul şi a menţionat că atât el, cât şi prefectul Leonid Moisiu au avut o discuţie cu Cristiana Anghel încercând fără succes să o convingă să renunţe la grevă.

'Ne manifestăm regretul pentru situaţia deosebită în care doamna Anghel Cristiana Irina se află, reafirmând încă odată că această formă radicală de protest nu poate rezolva problemele pe care le invocă, dialogul fiind singura modalitate de soluţionare a celor solicitate, aspect de altfel discutat la întâlnirea care a avut loc la sediul Instituţiei Prefectului - Judeţul Olt, pe 8 septembrie. Totuşi, nu lipsit de importanţă este şi faptul că doamna Anghel Cristiana Irina a recurs la aceeaşi formă radicală de protest în anul 2008, an în care, pentru obţinerea unor drepturi băneşti, în temeiul unor legi de restituire a proprietăţii, a intrat în greva foamei până când acestea i-au fost achitate, existând în acel moment o hotărâre judecătorească care îi conferea acest drept. Nu sugerăm faptul că doamna Anghel Cristiana Irina foloseşte această formă de protest ca un mijloc de presiune asupra instituţiilor statului, dar nici nu putem omite 'practica' pe care aceasta a creat-o în scopul satisfacerii dorinţelor personale, cu riscul afectării grave a sănătăţii', a spus subprefectul într-un comunicat de presă remis vineri AGERPRES.

Cazul învăţătoarei a fost luat în discuţie şi în şedinţa din 30 septembrie a Consiliului Local Caracal, unde consilierii au concluzionat că nu îi pot rezolva solicitările învăţătoarei pentru că nu există fonduri şi au decis să trimită Guvernului o scrisoare în care să prezinte situaţia. Primarul Caracalului, Gheorghe Anghel, a precizat că primăria nu are fonduri pentru a pune în aplicare Legea privind mărirea salariilor cadrelor didactice şi că această chestiune este una de competenţa Guvernului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Învăţătoarea aflată în greva foamei va fi transferată la un spital bucureştean Învăţătoarea din Caracal aflată de 38 de zile în greva foamei, Cristiana Anghel, va fi transferată la Institutul Naţional pentru Boli de Nutriţie din Bucureşti pentru ca starea ei de sănătate să poată fi monitorizată corespunzător.
Olt: Învăţătoare în greva foamei, internată la Terapie Intensivă O învăţătoare din Caracal, în vârstă de 51 de ani, Cristiana Anghel, aflată de o lună în greva foamei, este internată în stare gravă la Spitalul Municipal Caracal, la secţia de Terapie Intensivă şi refuză să iasă din acţiunea de protest până la soluţionarea cererii sale de neaplicare a legii de reducere...
Învăţătoarea Cristiana Anghel spune că doar o grevă generală ar putea soluţiona revendicările protestatarilor Slatina, 19 oct /Agerpres/ - Învăţătoarea Cristiana Anghel din Caracal, care de 57 de zile face greva foamei şi este internată pentru monitorizare la Institutul de Boli de Nutriţie din Bucureşti, susţine că intrarea altor persoane în greva foamei nu reprezintă o soluţie pentru rezolvarea problemelor...
Cuba: Disidentul cubanez Guillermo Farinas, spitalizat Ziaristul disident cubanez Guillermo Farinas, aflat de 15 zile în greva foamei şi setei la domiciliul său din Santa Clara, şi-a pierdut cunoştinţa şi a fost internat joi la secţia de terapie intensivă a spitalului Arnaldo Milian Castro, în provincia Villa Clara - informează AFP şi ABC.
UPDATE Învăţătoarea care a făcut greva foamei 70 de zile a ieşit din spital Învăţătoarea Cristiana Anghel din Caracal, care s-a aflat timp de 70 de zile în greva foamei, a fost externată luni, la cerere, de la Institutul de Boli de Nutriţie din Bucureşti.
Învăţătoarea care a făcut greva foamei 70 de zile a ieşit din spital Învăţătoarea Cristiana Anghel din Caracal, care s-a aflat timp de 70 de zile în greva foamei, a fost externată luni, la cerere, de la Institutul de Boli de Nutriţie din Bucureşti