Cele mai citite
 


Buzău: Anchetă la o şcoală cu focar de hepatită
duminică, 3 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectoratul şcolar judeţean Buzău a demarat vineri o anchetă la Şcoala nr.3 din Râmnicu Sărat după ce părinţii au refuzat să-şi mai trimită copiii la cursuri din cauza focarului de hepatită virală A.
Reprezentanţii părinţilor, peste 90 la sută de etnie romă, au acuzat joi şi vineri conducerea şcolii că nu gestionează corect cazurile de hepatită şi au cerut închiderea unităţii de învăţământ în condiţiile în care copiii nu sunt vaccinaţi.
În urma protestelor din curtea şcolii, joi după-amiază directoarea s-a blocat în cancelarie şi a chemat poliţia. 'Am demarat vineri o anchetă, dar din primele cercetări reiese că nu se impune închiderea unităţii de învăţământ. 25 din cei 40 de bolnavi din cartier sunt persoane mature, şcoala a fost dezinfectată, iar în clase se respectă igiena şcolară', a declarat pentru Agerpres inspectorul şcolar Geta Burducea.
Potrivit sursei citate, medicii de familie din cartierul Zidari au primit vaccinuri pentru populaţia adultă, iar de luni, 4 octombrie, a.c., se va demara şi acţiunea de vaccinare a elevilor.
La rândul său, Venera Acsinte, directorul DSP Buzău, a declarat pentru Agerpres că situaţia se află sub control, au fost vacinaţi toţi copiii de vârstă preşcolară şi urmează să fie vaccinaţi elevii, însă şi părinţii au obligaţia să respecte igiena în familie.
De notat că la Râmnicu Sărat focarul de hepatită virală de tip A a debutat la începutul lunii septembrie, iar vineri, 1 octombrie, se aflau internate 19 persoane, dintre care 11 preşcolari şi 8 elevi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: Al doilea focar de hepatită epidemică identificat la Râmnicu Sărat Buzău, 21 sep /Agerpres/ - Aproape 20 de persoane din municipiul Râmnicu Sărat au fost depistate cu virusul hepatic A, informează marţi un comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buzău.
Buzău: La Râmnicu Sărat, focarul de hepatită A se extinde Alţi 10 elevi din cartierul Zidari din municipiul Râmnicu Sărat au fost internaţi la Secţia de boli contagioase a spitalului din localitate.
Buzău: Unul dintre focarele de hepatită virală acută a fost închis Medicii epidemiologi de la DSP Buzău au decis miercuri să închidă focarul de hepatită virală de tip A izbucnit la mijlocul lunii septembrie 2010 într-o comunitate de peste 600 de preşcolari şi elevi de la trei unităţi de învăţământ din cartierul Simileasca, municipiul Buzău.
Alba: Noi cazuri de hepatită virală de tip A, în focarul de la Sebeş Autorităţile din Alba estimează că şi în următoarele luni, până în decembrie, în municipiul Sebeş, unde există un focar de hepatită virală de tip A, vor mai fi înregistrate noi cazuri, în prezent fiind spitalizate 14 persoane, majoritatea copii.
Vaslui: Focar de hepatita virală A, în două şcoli din comuna Bogdăneşti Autorităţile sanitare din judeţul Vaslui au confirmat existenţa unui focar de hepatită virală A în două şcoli din comuna Bogdăneşti, unde 15 copii au fost diagnosticaţi cu această afecţiune.
Anchetă a DSP Vâlcea în cazul apariţiei unui focar de hepatită A la liceul din Horezu Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea a început luni o anchetă epidemiologică, în urma apariţiei unui focar de infecţie cu hepatita virală de tip A, în oraşul Horezu, a declarat pentru AGERPRES, dr. Luminiţa Apostolescu, şefa DSP Vâlcea.