Cele mai citite
 


Timiş: Horia Cristian (PNL) suspicionează Ministerul Sănătăţii că vrea să naţionalizeze Fondul Naţional de Sănătate
duminică, 3 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secretarul Comisiei de sănătate a Camerei, deputatul Horia Cristian (PNL), a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Ministerul Sănătăţii vrea să 'naţionalizeze Fondul Naţional de Asigurări Sociale de Sănătate (FNASS)', care este, de fapt, un fond privat.
El a criticat dur şi faptul că ministrul Cseke Attila, în loc să discute în comisia amintită politicile de sănătate, pentru a găsi soluţii, 's-a hotărât să clasifice secret toate documentele privind orice anchetă sau orice întrebare care se face în sistemul public de sănătate'. 'Deci, practic, nici presa, nici publicul larg, nu vor mai avea acces la vreun document, de orice fel, dintr-o anchetă internă a vreunui spital sau a Ministerului Sănătăţii', a reclamat parlamentarul liberal.
Deputatul consideră că este inacceptabil gestul ministrului, care dă dovadă de tendinţe nedemocratice.
'Şi asta, pentru că ministerul încearcă să naţionalizeze Fondul Naţional de Asigurări Sociale de Sănătate, care este, de fapt, format din bani privaţi, ai celor care contribuie la acest fond de sănătate, ai oamenilor care muncesc, şi nu sunt bani publici', a declarat Horia Cristian.
Parlamentarul liberal a concluzionat că Guvernul nu-şi poate trece aceşti bani în subordine şi nici nu poate să dispună de ei, deşi sunt administraţi, într-adevăr, de o instituţie publică - respectiv, de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timişoara: Primarul a cerut Casei judeţene de asigurări de sănătate să suplimenteze fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase Primarul Nicolae Robu a solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi Ministerului Sănătăţii să suplimenteze în regim de urgenţă fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, care a cerut sprijin financiar de la primărie, întrucât nu îi mai ajung banii...
CNAS: Vor fi introduse noi sub-programe în sprijinul bolnavilor de cancer Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii au în vedere dezvoltarea Programului de oncologie şi introducerea unor sub-programe noi, care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer, atât copii cât şi adulţi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă organizată de Asociaţia Pavel...
CNAS susţine aplicarea diferenţiată a taxei clawback Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) susţine aplicarea diferenţiată a taxei clawback, au precizat joi reprezentanţii instituţiei prin intermediul unui comunicat remis presei.
Ministrul Cseke Attila: Prioritatea pentru 2011 este introducerea cardului naţional de asigurat Introducerea cardului naţional de sănătate, reorganizarea sistemului spitalicesc şi investiţiile în domeniile oncologic, anestezie, terapie intensivă reprezintă cele mai importante proiecte ale anului 2011 pentru Ministerul Sănătăţii, a declarat joi, în conferinţă de presă, ministrul Cseke Attila.
Ministrul Sănătăţii doreşte ca fondul naţional unic pentru asigurări de sănătate să fie administrat separat Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o...
Ministerul Sănătăţii va susţine de la bugetul de stat cheltuielile necesare pentru producerea cardului naţional Ministerul Sănătăţii va susţine de la bugetul de stat cheltuielile necesare pentru producerea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate, precum şi scutirea cetăţenilor de la plata acestui document, se arată într-un comunicat de presă.