Cele mai citite
 


Iaşi: Ouă, îmbrânceli, fluierături şi huiduieli la protestul Sanitas
duminică, 3 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 200 de membri ai filialei ieşene a sindicatului Sanitas, care au protestat, vineri, în faţa Prefecturii, s-au îmbrâncit cu jandarmii, au aruncat cu ouă spre fereastra biroului prefectului Dragomir Tomaşeschi şi au spart un geam de la uşa de la intrarea în prefectură.
Protestul a degenerat atunci când o parte dintre sindicalişti au dorit să intre în incinta Prefecturii în timp ce colegii lor scandau lozinci antiguvernamentale şi agitau pancarde cu mesaje antiprezidenţiale. Unii dintre protestatari au aruncat cu ouă spre fereastra biroului reprezentantului guvernului în teritoriu. De asemenea, o piatră aruncată în direcţia intrării principale a Prefecturii a spart un geam.
Printre sindicaliştii adunaţi în faţa Instituţiei Prefectului, s-au aflat persoane angajate din sistemul sanitar ieşean care aveau în mâini 'fluturaşul' în care scrie că au primit '0 lei'.
Pentru a-i opri pe protestatari, jandarmii au fost nevoiţi să suplimenteze forţele de ordine.
Viorel Tănase, liderul Sanitas Iaşi, susţine, într-un comunicat, că revendicările vizează revenirea la salariile din septembrie 2009 pentru sistemul sanitar şi domeniul asistenţei sociale, asigurarea finanţării pentru trimestrul al IV-lea 2010 pentru sistemul sanitar şi domeniul asistenţei sociale, asigurarea autonomiei reale a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi scoaterea sistemului de sănătate din cadrul sectorului bugetar, asigurarea unui proces de descentralizare corect prin preluarea întregului personal, păstrarea tuturor drepturilor de natură salarială, respectarea clauzelor contractelor colective de muncă.
De asemenea, sindicaliştii din Sănătate solicită prelungirea contractului colectiv de muncă la nivel de ramură sanitară şi negocierea unui nou contract colectiv de muncă pentru asistenţa socială, elaborarea unui Pact naţional pentru sănătate, care să prevadă minim 6% din PIB, deblocarea posturilor din sistemul sanitar şi domeniul asistenţei sociale, menţinerea actualului normativ de personal în sistemul sanitar, modificarea şi completarea proiectului Legii salarizării unitare cu unele sporuri specifice pentru sectorul sanitar şi domeniul asistenţei sociale.
'O conducere cu un preşedinte care este împotriva poporului, un guvern care adoptă astfel de măsuri criminale împotriva cetăţenilor nu merită respect din partea nimănui. Merită să suporte toată furia şi nemulţumirea cetăţenilor acestei ţări şi să nu uite că în 1989 oamenii şi-au învins teama şi au ieşit în stradă pentru libertate şi un trai mai bun. O putem face din nou', se menţionează în comunicat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Sindicaliştii Sanitas anunţă o toamnă cu proteste Sindicaliştii din cadrul filialei ieşene a Sanitas sunt decişi să înceapă luna octombrie cu pichetarea Prefecturii, iar după Sărbătorile Iaşilor să-şi continue protestele cu un miting şi acţiuni de pichetare a DSP şi CJAS.
Sindicaliştii din sănătate au pichetat sediile prefecturilor; ei sunt nemulţumiţi de nivelul scăzut al salariilor - grupaj I Sindicaliştii din sănătate au pichetat miercuri sediile prefecturilor din mai multe multe municipii reşedinţă de judeţ, cerând guvernului să finanţeze în mod corespunzător sistemul sanitar. Ei şi-au manifestat nemulţumirea faţă de nivelul scăzut al salariilor din acest domeniu şi faţă de inechităţile...
Iaşi: Peste 250 de sindicalişti merg miercuri la Bucureşti Peste 250 de membri ai sindicatului SANITAS Iaşi, alături de alte sindicate judeţene componente ale Federaţiei SANITAS din România, vor lua parte la mitingul organizat miercuri în Capitală.
Bărăscu (Sanitas): Salariile din sistemul sanitar şi de asistenţă socială cresc cu 100 de lei, de la 1 ianuarie 2015 Salariile angajaţilor din sistemul sanitar şi de asistenţă socială vor creşte cu 100 de lei brut, de la 1 ianuarie 2015, bugetul pentru plata integrală a drepturilor salariale pentru luna decembrie 2014 fiind asigurat, a declarat, miercuri, preşedintele Federaţiei Sanitas, Leonard Bărăscu, după întâlnirea...
Iaşi: Sanitas anulează protestul de joi de la Prefectură Protestul membrilor de sindicat Sanitas, care urma să se desfăşoare joi, în faţa Prefecturii, între orele 13,30-15,00, a fost anulat, susţin reprezentanţii Instituţiei Prefectului.
Sindicaliştii din cadrul Federaţiei SANITAS Iaşi protestează în perioada 26 aprilie-18 mai Sindicatul SANITAS din judeţul Iaşi, alături de celelalte organizaţii SANITAS componente ale Federaţiei SANITAS România, participă în perioada 26 aprilie-18 mai a.c. la un program de proteste determinate de nemulţumirile tot mai mari existente în rândul salariaţilor din sistemul sanitar şi al celor din...