Cele mai citite
 


Cluj: Statul investeşte 25 de ani într-un neurochirurg şomer, susţin specialiştii
duminică, 3 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Neurologii şi neurochirurgii reclamă faptul că pentru pregătirea unui specialist în domeniul lor statul face investiţii foarte mari, de care până la urmă beneficiază alte ţări, din cauză că în România nu este folosită expertiza lor.
Şeful Clinicii de Neurochirurgie din Cluj, Ştefan Florian, şi preşedintele Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii, neurologul Dafin Mureşanu, au arătat vineri, într-o conferinţă de presă, că deşi sunt foarte bine pregătiţi, mulţi dintre specialiştii din domeniile lor sunt nevoiţi să plece să lucreze în străinătate.
'Sunt mii de medici care pleacă într-o cadenţă extraordinară din România şi vom rămâne şi fără această experienţă, şi fără mână de lucru calificată', a spus Dafin Mureşanu.
'Specialitatea de neurochirurgie durează şapte ani, este cea mai lungă specialitate, cu costuri imense. Socotiţi aşa: 12 ani de şcoală până la liceu, şase ani de facultate. Sunt 18 ani, după care sunt şapte ani de specialitate. Rezultă 25 de ani de şcoală pentru a forma un neurochirurg. Eu am format în ultimii trei ani 11 şomeri. Aceşti oameni nu au loc de muncă. După 25 de ani în care statul numai a investit în ei. Mai e partea de investiţie umană, munca lor, ambiţia lor de a face o specialitate de vârf, pe care nu le mai pun la socoteală', a declarat Ştefan Florian.
El a subliniat că după ce sunt pregătiţi de statul român, astfel de specialişti sunt nevoiţi să plece în străinătate, unde sunt foarte bine primiţi.
'Am oameni care sunt în Elveţia, în Anglia, unul în Franţa, unul în Israel. Toţi vin şi îmi spun că ceea ce se face la noi este de top. Acolo au ajuns să muncească pentru că au experienţă şi sunt luaţi din prima şi li se dă responsabilitate. Unul dintre rezidenţii mei este şef de clinică, al doilea după profesor, el operează şi abia a terminat specialitatea. Despre asta vorbim: ce investim şi cum ne batem joc de această investiţie', a subliniat Ştefan Florian.
La Cluj-Napoca se desfăşoară, în perioada 28 septembrie-2 octombrie, Congresul Societăţii Române de Neurochirurgie, manifestare la care participă peste 160 de specialişti din ţară şi din străinătate. Printre participanţi se numără specialişti din SUA, Germania, Franţa, Elveţia, Ungaria, Turcia, Republica Moldova.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof. Ioan Florian: Cel mai important instrument al unui neurochirurg este propriul creier (interviu) Profesorul universitar dr. Ioan Ştefan Florian, şeful Clinicii de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, preşedinte al Asociaţiei Neurochirurgilor din România, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte despre progresele din acest domeniu. Prestigiosul...
Cluj: Investiţie privată de 300.000 de euro într-o nouă clinică multidisciplinară Grupul Medicover a inaugurat, joi, la Cluj-Napoca, în Liberty Technology Park, o clinică multidisciplinară, printr-o investiţie de 300.000 de euro.
Cluj: Masterclass Neurochirurgical pentru studenţi şi rezidenţi, ce va reuni specialişti de talie mondială Neurochirurgi din ţară şi străinătate se reunesc la Cluj, în perioada 18-20 februarie, într-un masterclass dedicat studenţilor medicinişti şi rezidenţilor.
Cluj: Prof. univ. dr. Simona Rednic: Prevalenţa sclerodermiei nu este cunoscută în mod real (interviu) Prof.univ. dr. Simona Rednic, şeful Departamentului de Reumatologie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, a acordat un interviu AGERPRES, în care oferă detalii despre sclerodermie, o boală rară, dar care afectează epiderma şi organele interne.
Bacău: Intervenţii chirurgicale complexe efectuate de specialişti din 6 ţări cu prilejul Zilelor Spitalului din Moineşti Un număr de 15 bolnavi din judeţele Bacău, Vrancea, Neamţ şi Sibiu, având o patologie gravă, vor fi operaţi până sâmbătă în cele şase săli specializate ale Spitalului de Urgenţă din Moineşti, de echipe coordonate de cunoscuţi chirurgi din România, Franţa, Turcia, Israel, SUA şi Republica Moldova.
Cluj: Salarii de până la 12.000 de euro oferite în străinătate pentru medici români Medicii şi asistenţii medicali primesc oferte salariale de la 1.800 de euro până la 12.000 de euro, lunar, la târgul de joburi ''Cariere în alb'', care se desfăşoară duminică la Cluj-Napoca.