Cele mai citite
 


Peste 200 de bucureşteni şi-au făcut gratuit teste de spirometrie
miercuri, 13 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Sute de bucureşteni de toate vârstele au participat la manifestările dedicate Zilei Mondiale a Astmului, organizate în Parcul Herăstrău, unde s-au implicat într-o mulţime de acţiuni - de la teste speciale până la concursuri de desen.

Cu această ocazie, aproximativ 200 de bucureşteni şi-au făcut gratuit teste de spirometrie, importante pentru diagnosticarea şi monitorizarea astmului bronşic şi au primit consiliere din partea specialiştilor. De asemenea, au fost împărţite 13.000 de baloane în tot oraşul, inclusiv în Parcul Herăstrău, pe care doritorii le-au umflat în semn de solidaritate cu persoanele afectate de astm.

Totodată, acestei acţiuni i s-au alăturat şi 1.000 de elevi ai claselor a IV-a, proveniţi din 15 şcoli generale şi 4 licee din sectorul 1 al capitalei. Copiii au realizat desene pe tema "Respir uşor şi iubesc aerul", pe care le-au adus în Parcul Herăstrău, iar efortul şi talentul le-au fost răsplătite cu daruri: bandane, baloane şi pixuri.

Pe tot parcursul acţiunii, atmosfera a fost animată de 4 clovni, alături de care bucureştenii au avut prilejul să facă fotografii.

Proiectul privind Ziua Mondială a Astmului a fost susţinut şi de Primăria Municipiului Bucureşti, de Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a Sectorului 1, precum şi de Inspectoratul Şcolar al Sectorului 1.

Organizată în fiecare an de Iniţiativa Internaţională pentru Astm, în colaborare cu diverse instituţii şi ONG-uri, Ziua Mondială a Astmului a făcut parte dintr-o amplă campanie de educare în privinţa astmului şi de conştientizare a publicului referitor la posibilităţile de a controla această boală, astfel încât cei care sunt afectaţi de astm să poată duce o viaţă perfect normală.

Potrivit raportului Global Burden of Asthma, aproximativ 300 de milioane de oameni din întreaga lume au astm în prezent. Raportul este o compilaţie de date referitoare la răspândirea şi impactul astmului în întreaga lume.

În România se estimează că sunt între 800.000 şi un milion de astmatici. Se estimează că la nivel mondial încă 100 de milioane de persoane se vor îmbolnăvi de astm până în anul 2025.

Prof. dr. Miron Bogdan, preşedintele Comisiei pentru astm a Ministerului Sănătăţii, a menţionat că obiectivul tratamentului în astmul bronşic este controlul bolii şi menţinerea acestuia. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv este necesar să existe acces atât la medicaţia pentru astm, cât şi la informaţii care le permit pacienţilor înţelegerea modului de administrare a medicamentelor, evitarea factorilor de risc, evitarea ''declanşatorilor'' care agravează boala, precum şi un comportament adecvat în cazul în care simptomele se agravează, dar şi un parteneriat între medic şi pacienţi.

Manifestarea a fost iniţiată de compania AstraZeneca, în parteneriat cu Societatea Română de Pneumologie.AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua mondială a astmului, marcată şi în România Ziua Mondială a Astmului, care se sărbătoreşte pe 4 mai, are ca obiectiv creşterea gradului de conştientizare a impactului astmului bronşic şi îmbunătăţirea serviciilor medicale legate de această afecţiune la nivel mondial.
Prof. univ. dr. Miron Bogdan: Un român din cinci suferă de astm Un om din cinci suferă de astm bronşic în România, a subliniat prof. univ. dr. Miron Bogdan, preşedintele Comisiei de pneumologie a Ministerului Sănătăţii, marţi, cu prilejul Zilei Mondiale a Astmului.
Ziua mondială a astmului: Aproximativ un milion de persoane suferă de astm în România Aproximativ un milion de persoane suferă de astm în România, numărul acestora fiind în continuă creştere, a subliniat marţi prof. dr. Florin Mihălţan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, cu ocazia Zilei mondiale a Astmului, organizată la Institutul Român de Pneumoftiziologie ''Marius Nasta''...
Campanie de educare în privinţa astmului Bucureşti, 26 aprilie /Agerpres/ - Bucureştenii vor găsi, din ziua de 27 aprilie, în tot oraşul afişe informative despre importanţa unui aer respirabil, în cadrul campaniei de educare şi sensibilizare a opiniei publice cu titlul "Astmul poate fi controlat", campanie prilejuită de Ziua Mondială a Astmului...
Numărul cazurilor de astm la copii, în creştere Astmul este una dintre cele mai frecvente afecţiuni cronice din întreaga lume, a subliniat luni într-o conferinţă de presă prof. dr. Florin Mihălţan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, cu prilejul marcării Zilei Mondiale a Astmului.
Teste gratuite pentru astm, până la sfârşitul anului, în 150 de spitale şi policlinici de specialitate Societatea Română de Pneumologie organizează testări gratuite pentru depistarea astmului, în cadrul campaniei 'Astmul poate fi controlat!', se arată într-un comunicat de presă transmis miercuri.