Cele mai citite
 


Se caută donatori de sânge pentru una din victimele accidentului de la Tulcea
duminică, 3 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Fiica uneia din femeile rănite grav joi dimineaţa, în urma accidentului petrecut la marginea oraşului Tulcea, face un apel către donatorii de sânge grupa 01.

'Mama (n.r. Aneta Căluţu) a fost în comă, s-a trezit, este conştientă, dar este desfigurată. I-a curs acidul bateriei de la maşină pe faţă şi este posibil să îşi piardă vederea. I s-au făcut operaţii, iar medicii fac tot ce este posibil pentru a o ajuta', a declarat vineri, pentru AGERPRES, Daniela Arhipencu.

Ea a mai spus că a făcut apel către toţi prietenii săi pentru a-şi sprijini mama, însă nu ştie când se va putea recolta sânge pentru a o ajuta.

Joi dimineaţa, în jurul orei 6,45, un autobuz cu 76 de persoane la bord s-a răsturnat pe un drum-dig care aparţine Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, după ce şoferul acestuia a acordat prioritate, iar pământul de la marginea drumului a cedat în urma ploilor din noaptea de miercuri spre joi.

În urma accidentului, patru femei au murit, iar şase persoane, printre care şi o femeie aflată în comă, au fost transportate cu elicoptere SMURD la unităţi spitaliceşti din Bucureşti şi din Constanţa. În aceeaşi zi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea au fost internate 40 de persoane rănite în urma accidentului, vineri dimineaţa doar 13 din ele mai rămânând în spital.

Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Parchetul au demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii tragediei. AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Număr mare de donatori de sânge la Spitalul Municipal Şi Spitalul Militar Central Peste 100 persoane au donat sâmbătă 45 de litri de sânge la unitatea de transfuzie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Leonard Grecescu.
Tulcea: Greşeală a unui asistent din Spitalul Judeţean de Urgenţă, sancţionabilă cu desfacerea contractului de muncă Un asistent al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea riscă desfacerea contractului de muncă, din cauză că, în urma unei operaţii, nu a aruncat resturile biologice ale intervenţiei în recipientul corespunzător.
Constanţa: Sute de donatori de sânge, prezenţi la centrul de transfuzii pentru a ajuta victimele incendiului din capitală Circa 300 de donatori de sânge s-au prezentat, luni, la Centrul de Transfuzii Sanguine (CTS) Constanţa, pentru a ajuta victimele incendiului din Bucureşti, programul pentru recoltare fiind prelungit până când vor fi preluaţi toţi donatorii.
Accidentul produs la marginea oraşului Tulcea, anchetat de ITM şi Parchet Ancheta privind accidentul de la marginea oraşului Tulcea, în urma căruia au murit patru persoane, a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea şi Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM).
Prima prelevare de organe din Tulcea - o operaţie complexă şi de succes Prima intervenţie de prelevare de organe desfăşurată la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea s-a încheiat cu succes, două persoane cu insuficienţă renală aflate în unităţi din Bucureşti urmând să primească, vineri după-amiază, rinichii recoltaţi de la un bărbat din comuna Valea Nucarilor.
Cluj: Aproximativ 7.000 de donatori de sânge la CTS, în primul semestru al anului Aproximativ 7.000 de persoane au donat sânge, în primul semestru al acestui an, la Centrul de Transfuzii Sanguine (CTS) din Cluj-Napoca.