Cele mai citite
 


Slovenia va simplifica procedura de acceptare a medicilor străini
duminică, 3 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Slovenia a decis simplificarea procedurii pentru autorizare a medicilor străini să-şi exercite profesia pe teritoriul său, pentru a suplini lipsa cronică de personal medical, au relatat vineri media slovene, informează AFP.
Ministerul sloven al sănătăţii a estimat că, având în vedere numărul actual de studenţi la medicină, Slovenia nu va putea să facă faţă necesarului de cadre medicale până în 2015, potrivit canalului de televiziune 24ur.

''Ministerul Sănătăţii doreşte debirocratizarea procedurii /de obţinere a dreptului de exercitare a profesiei în Slovenia/ pentru medicii străini'', a declarat ministrul sănătăţii Dorjan Marusic în această săptămână, a precizat 24ur.

Aproximativ 250 de medici străini, între care 50 de specialişti în diferite domenii, fac obiectul unei proceduri de atestare necesară pentru obţinerea unei licenţe de practicare a meseriei lor în Slovenia, a explicat Marusic.

Majoritatea medicilor provin din fostele republici iugoslave, precum Serbia, Macedonia sau Croaţia. Ei trebuie să plătească peste 3.000 de euro, iar procedura de atestare - între patru şi unsprezece examene - poate dura până la doi ani, a explicat ministrul.

Marusic a indicat, printre altele, că guvernul are în vedere crearea de ''licenţe temporare'' care să permită exercitarea imediată a profesiei de medic în Slovenia, în aşteptarea finalizării procedurii de atestare.

Slovenia, care are o populaţie de două milioane de locuitori şi care a aderat la Uniunea Europeană în 2004, se confruntă cu o penurie de medici - circa 500, potrivit guvernului, 2.000, conform Consiliului Ordinului Medicilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Lipsă de cadre medicale, aparatură veche şi neperformantă în spitale Lipsă acută de personal medical, aparatură în mare parte veche şi neperformantă, nereguli la instalaţiile de gaz, electrice şi de stingere a incendiilor - aceasta este concluzia unui control efectuat la spitalele din subordinea Consiliului Judeţean Braşov, a declarat joi, într-o conferinţă de presă,...
Parteneriat între Ministerul Sănătăţii şi Federaţia Sanitas Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat joi că îşi doreşte pentru anul 2010 un parteneriat, pentru că este un an greu din punct de vedere financiar.
Ministrul Sănătăţii cere pedepsirea celor vinovaţi de moartea copilului de nouă ani din Serbăneşti Bucureşti, 30 mai /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi-a exprimat, duminică, indignarea faţă de cazul copilului de nouă ani din Şerbăneşti care a decedat în urma unei fracturi la mână după ce a fost internat în Spitalul Judeţean din Slatina, arătând că din cauza unor astfel de neglijenţe...
Peste 2.000 de cadre medicale au trecut pragul Târgului Internaţional de Cariere Medicale Peste 2.000 de medici tineri şi medici cu experienţă, farmacişti, asistenţi medicali, dentişti, studenţi la medicină sau proaspeţi absolvenţi au vizitat sâmbătă şi duminică Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice - se arată într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.
Ministerul Sănătăţii întrerupe concursurile pentru ocuparea posturilor de manageri de spitale Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a decis să nu se mai desfăşoare niciun concurs pentru ocuparea funcţiei de manager de spital, fiind în lucru modificări ale contractelor de management astfel încât să conţină criterii clare de performanţă pentru evaluarea activităţii, a anunţat purtătorul de cuvânt...
Primăriile din Franţa luptă împotriva penuriei de medici Penuria de cadre medicale anunţată anul trecut de un sondaj al Institutului Naţional de Statistică şi Studii Economice (INSEE), care prevedea scăderea cu 10 % a numărului de practicieni până în anul 2019 (faţă de 214.000 în 2009), a devenit o obsesie pentru mulţi primari din teritoriile vulnerabile,...