Cele mai citite
 


Cluj: Neurologii şi neurochirurgii români, la nivelul celor mai buni colegi ai lor din lume
duminică, 3 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Una dintre concluziile Congresului Societăţii Române de Neurochirurgie, care a avut loc la Cluj, în perioada 28 septembrie-2 octombrie, este aceea că neurologii şi neurochirurgii români se ridică la nivelul celor mai buni specialişti din lume, deşi nu dispun de dotări similare cu ale colegilor lor din străinătate.
Preşedintele Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii, neurologul Dafin Mureşanu, a declarat, pentru AGERPRES, că activitatea neurologilor şi neurochirurgilor români este de nivel european.

'Subliniez faptul că în România am reuşit să avem un nivel chiar de invidiat pentru alte ţări europene, iar activitatea de colaborare pe care reuşim s-o dezvoltăm neurologii şi neurochirurgii duce la ridicarea evidentă a practicii medicale. Lucrăm împreună la proiecte mari, care ne poziţionează într-o zonă absolut decentă pentru tot ceea ce înseamnă cercetare fundamentală în lume. Practic, ne legitimăm astăzi prin faptul că foarte mulţi colaboratori ai noştri din străinătate vin şi împărtăşesc aceste lucruri în cadrul congreselor noastre', a afirmat Dafin Mureşanu.

Şeful Clinicii de Neurochirurgie din Cluj, Ştefan Florian, spune că în profesia sa foarte importantă sunt practica şi experienţa.
'Dorim să fim conectaţi tot timpul la noutăţi, dar în aceeaşi măsură dorim să prezentăm ceea ce realizăm pe plan naţional şi vă rog să credeţi că lucrurile pe care noi le putem prezenta sunt absolut comparabile cu ceea ce se întâmplă în patologia neurochirurgicală mondială', a subliniat Ştefan Florian.

El a adăugat că experienţa dobândită poate compensa lipsa tehnologiei. 'Există probleme legate de tehnologie, dar în neurochirurgie este vorba de experienţă. Noi avem avantajul că, fiind un număr relativ mic de specialişti raportat la numărul de populaţie, avem mai multă experienţă. Muncim mai mult şi avem mai multă experienţă decât cei mai buni dintre neurochirurgi din Europa', susţine Ştefan Florian.

Congresul Societăţii Române de Neurochirurgie de la Cluj a reunit peste 160 de specialişti din România şi din ţări precum SUA, Germania, Franţa sau Elveţia.
Manifestarea a fost organizată de Societatea Română de Neurochirurgie, de Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu' şi de Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Specialişti de renume internaţional participă la Congresul cu tema 'Controverse în neurochirurgie' Renumiţi specialişti în neurologie şi neurochirurgie din ţară şi din străinătate, precum şi tineri medici rezidenţi din spitale din România participă, începând de joi, timp de două zile, la Cluj-Napoca, la Congresul cu tema "Controverse în neurochirurgie".
Prof. Ioan Florian: Cel mai important instrument al unui neurochirurg este propriul creier (interviu) Profesorul universitar dr. Ioan Ştefan Florian, şeful Clinicii de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, preşedinte al Asociaţiei Neurochirurgilor din România, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte despre progresele din acest domeniu. Prestigiosul...
Dr Lobonţiu: Spitalele din România au dotări similare cu cele din Franţa, în chirurgia endoscopică Spitalele din România au aceleaşi dotări cu cele din Franţa în ceea ce priveşte chirurgia endoscopică şi robotică, medicii au aceeaşi pregătire, iar frontierele medicale au dispărut şi pacienţii se pot trata unde cred că le este mai bine, a spus, joi, cu prilejul Congresului Naţional al Asociaţiei Române...
Cluj: Specialişti de renume din ţară şi străinătate la Congresul Asociaţiei de Endocrinologie Clinică Specialişti în endocrinologie din ţară şi străinătate se vor reuni la Cluj-Napoca, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu", pentru a-şi prezenta rezultatele celor mai recente cercetări în domeniu, la Congresul Asociaţiei de Endocrinologie Clinică din România, care se va desfăşura...
Cluj: Prof. univ. dr. Simona Rednic: Prevalenţa sclerodermiei nu este cunoscută în mod real (interviu) Prof.univ. dr. Simona Rednic, şeful Departamentului de Reumatologie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, a acordat un interviu AGERPRES, în care oferă detalii despre sclerodermie, o boală rară, dar care afectează epiderma şi organele interne.
Cluj: Rezultatele primului proiect educaţional universitar din România în domeniul medicinei de urgenţă, prezentate la UMF Reprezentanţi de prestigiu ai vieţii medicale din ţară şi din străinătate vor prezenta luni, în cadrul unei conferinţe care se va desfăşura la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, rezultatele derulării primului proiect educaţional universitar din România în domeniul...