Cele mai citite
 


Premieră medicală: O inimă artificială permanentă a fost implantată unui adolescent
duminică, 3 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Afectiunile inimii
 

O inimă artificială permanentă a fost implantată, pentru prima dată în lume, unui adolescent de 15 ani, la spitalul Bambin Gesu' din Roma, a anunţat sâmbătă agenţia ANSA, citată de AFP.

Intervenţia a fost realizată joi, principala noutate fiind faptul că implantul nu este temporar, cum se făcea până acum, ci permanent. Potrivit experţilor, inima artificială temporară este utilizată pentru a-i ajuta pe bolnavii cardiaci care aşteaptă o inimă compatibilă pentru transplant. De această dată, cardiologii de la Roma au preferat să implanteze o inimă artificială permanentă.

Amănunte asupra operaţiei urmează să fie anunţate în cursul unei conferinţe de presă.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Premieră medicală: Implantarea unei inimi magnetice artificiale la un minor, realizată în Italia Medicii de la Spitalul Bambin Gesú din Roma au implantat cu succes, pentru prima dată în lume, o inimă artificială magnetică unui minor, relatează EFE, citând o informaţie difuzată miercuri de această clinică italiană.
Prof.dr. Mircea Bârsan: Inima artificială va salva pacienţii cu insuficienţă cardiacă cronică - interviu - Prof.univ.dr. Mircea Bârsan, renumitul chirurg de la Institutul Inimii 'Niculae Stăncioiu' din Cluj-Napoca, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, în care vorbeşte despre premisele realizării primului transplant de inimă artificială din România.
Cluj: Tehnica transplantului de inimă artificială - prezentată de specialişti italieni la Institutul Inimii Tehnica medicală prin care se vor realiza, în premieră în România, transplanturi de inimi artificiale a fost prezentată, vineri, la Institutul Inimii ''Niculae Stancioiu'' din Cluj-Napoca, de o echipă de specialişti italieni de la Spitalul ''Bambino Gesu'' din Roma.
Premieră naţională la IUBCvT Târgu Mureş, primul pacient român cu o inimă artificială va beneficia de un transplant de cord Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, dr. Horaţiu Suciu, a anunţat joi că aici urmează să aibă loc o nouă premieră naţională, constând în transplantarea unui cord primului pacient român care a avut implantat...
Cluj: Institutul Inimii pregăteşte primul transplant de inimă artificială din România Institutul Inimii 'Niculae Stăncioiu' din Cluj-Napoca pregăteşte primul transplant de inimă artificială din România prin mai multe demersuri care privesc legalitatea tuturor procedurilor, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, directorul Institutului Inimii, Tudor Simionescu.
Transplant de celule pancreatice, în premieră în România, miercuri la Fundeni Medicii vor testa miercuri un dispozitiv cu insule pancreatice ce va fi implantat unei femei de 34 ani care suferă de zece ani de diabet insulino-dependent, a anunţat marţi profesorul Irinel Popescu, directorul Centrului de chirurgie generală şi transplant hepatic Fundeni.