Cele mai citite
 


Iordania şi România doresc să coopereze mai strâns în domeniul medical
duminică, 3 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Iordania şi România au convenit sâmbătă ca doctori şi asistente medicale din Iordania să facă stagii de pregătire în România. Cele două ţări analizează posibilitatea unei colaborări mai strânse în domeniul medical, mai ales în cel la medicinii de urgenţă, informează agenţia iordaniană Petra.

În cursul convorbirilor de la Amman, ministrul iordanian al Sănătăţii, Nayef Al Fayez, l-a informat pe omologul său român, ministrul Cseke Attila, asupra calităţii industriei farmaceutice iordaniene, competitivă pe pieţele arabă, europeană şi americană. Fayez a subliniat importanţa cooperării şi a schimbului de experienţă între Amman şi Bucureşti în formarea personalului din domeniul farmaceutic, adăugând că Iordania poate fi o destinaţie pentru pacienţii de boli ale pielii.

Ministrul iordanian a arătat că relaţiile între cele două ţări au înregistrat o creştere în ultima vreme, precizând că 'sectorul sănătăţii va fi deschis pentru realizarea intereselor lor comune'.

'Suntem gata să promovăm cooperarea între cele două ţări şi noi (România) primim cu plăcere un număr mai mare de doctori şi asistente medicale din Iordania, care să facă stagii de pregătire în medicina de urgenţă', a spus ministrul Cseke Attila, subliniind necesitatea încheierii unui document în care să se stabilească diferite aspecte ale relaţiilor bilaterale şi a realizării unui plan de lucru anual pentru reglementarea cooperării.

Ministrul român a enumerat printre priorităţi ginecologia, îndeosebi cancerul, spunând că România doreşte 'să beneficieze de experienţa avansată a Iordaniei în acest domeniu'. El a adăugat că investiţiile iordaniene în domeniul farmaceutic ar fi binevenite în România, încheie agenţia Petra.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Lectori din România şi Germania prezintă tehnici medicale de ultimă generaţie pentru intubarea pacienţilor Centrul naţional de pregătire şi formare de urgenţă de la sediul SMURD Târgu Mureş găzduieşte, începând de vineri, un curs de specializare pentru medici de urgenţă şi anestezişti, susţinut de lectori din România şi Germania, în tehnici medicale de ultimă generaţie pentru intubarea pacienţilor.
Primul simpozion româno-palestinian pentru medicina de urgenţă Bucureşti, 15 ian /Agerpres/ - Primul simpozion româno-palestinian privind medicina de urgenţă, organizat sâmbătă la Bucureşti, are ca scop un schimb de experienţă în domeniu, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Cluj: Medicina de urgenţă va fi predată după principii moderne şi practice Peste 1.200 de studenţi din Universităţile de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş vor studia disciplina "medicină de urgenţă" după o curriculă inovativă, bazată pe tehnologii moderne, bazele noului sistem formativ fiind puse printr-un proiect ce se va desfăşura 24 de luni, în valoare...
Bihor: Şcoală de medicină montană şi tehnica speologiei alpine, la Şuncuiuş Un grup de 15 doctori şi asistenţi în medicina de urgenţă, din majoritatea centrelor naţionale de pregătire - Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Târgu Mureş, Bucureşti şi Oradea -, participă, în perioada 16 - 22 mai, la Şuncuiuş, la cea de a treia ediţie a Şcolii de Medicină Montană şi Tehnica Speologiei...
România şi Ungaria vor colabora pentru realizarea de proiecte comune în sistemul de urgenţă 112 România şi Ungaria vor colabora pentru realizarea de proiecte comune în sistemul de urgenţă 112, transplant şi implementarea unui nou sistem de clasificare în grupe de diagnostice.
Braşov: Medicina de urgenţă, domeniul cu cele mai spectaculoase progrese, susţine preşedintele Asociaţiei Serviciilor de Ambulanţă Medicina de urgenţă şi sistemul român naţional de urgenţă reprezintă domeniul în care s-au obţinut cele mai spectaculoase progrese, cele mai bune rezultate, cea mai bună recunoaştere internaţională România având-o pe acest domeniu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, dr. Cristian Grasu, preşedintele...