Cele mai citite
 


Baciu: Premierul Boc a oferit salariul minim de 640 de lei, CSDR iese în stradă
duminică, 3 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Confederaţia Sindicatelor Democratice din România (CSDR) îşi menţine decizia de a organiza un miting de protest pe data de 5 octombrie, după ce sâmbătă premierul Emil Boc a propus un salariu minim de 640 de lei din anul 2011, în timp ce reprezentanţii CSDR au solicitat 750 de lei.

'Poziţia confederaţiei noastre a fost ca salariul minim să fie 750 de lei, ne-am dus cu această poziţie, am menţinut-o, trebuie să recunosc că sunt discuţii, în sensul că premierul s-a pronunţat la 640 de lei, nu am acceptat şi rămâne să discutăm în continuare pe problema salariului minim. (...) Noi ne respectăm programul pe care îl avem. Pe data de 5 octombrie, noi - respectiv federaţia din învăţământ - avem miting în Bucureşti. Cu ocazia mitingului din Bucureşti, la care vor participa 10.000 de oameni, rămâne ca marţi să avem o întâlnire cu ceilalţi colegi din celelalte confederaţii şi după închiderea mitingului rămâne să ne stabilim împreună cu celelalte confederaţii obiectivele comune', a declarat preşedintele CSDR, Iacob Baciu , după o discuţie cu premierul Boc, la Guvern.

În privinţa proiectului legii unitare de salarizare pentru anul 2011, premierul a dispus Ministerului Muncii şi Ministerului Finanţelor să reanalizeze coeficienţii de salarizare prioritar pentru sectoarele de Sănătate şi Educaţie, a susţinut Baciu.

'A fost un angajament ferm luat, ţinând cont de legea unică de salarizare, de grila de salarizare şi de coeficienţi. Au fost nemulţumiri din partea celor din Învăţământ, Sănătate, Cultură, în contrapartidă cu ceea ce este în Administraţie, ca şi coeficienţi. A dispus premierul ca la nivelul Ministerului Muncii şi Ministerului Finanţelor să fie reanalizaţi coeficienţii şi, bineînţeles, să fie discutaţi de aşa manieră încât să se rezolve problema ca şi prioritate din Sănătate, Educaţie şi rămâne să vedem ce se întâmplă', a detaliat liderul CSDR.

Potrivit acestuia, părţile au convenit ca până pe 5 noiembrie Guvernul să promoveze noi legi ale dialogului social şi inspecţiei muncii.
'S-a căzut de comun acord ca, până pe data de 5 noiembrie, să fie promovată o nouă lege a dialogului social, recunoscând toată lumea că dialogul social, la nivelul primăriilor, prefecturilor, consiliilor judeţene, inclusiv la nivel central, nu funcţionează. Am insistat foarte mult să fie o lege organică, ce să creeze drepturi şi obligaţii pentru cei ce sunt în comisiile de dialog social. Tot până la 5 noiembrie, s-au angajat că vor finaliza legea inspecţiei muncii, ţinând cont de numărul de accidente şi boli profesionale', a explicat Iacob Baciu.

În plus, reprezentanţi Guvernului s-au angajat că, în termen de o săptămână, consiliul naţional pentru pregătirea adulţilor va fi scos de sub tutela Ministerului Educaţiei, a menţionat liderul sindical.
De asemenea, la insistenţa sindicaliştilor din industrie, premierul Emil Boc a spus că va analiza problema şomajului tehnic şi va lua o decizie, şefii CSDR sperând că Guvernul 'încearcă să găsească o formulă corespunzătoare', a completat Iacob Baciu, după discuţiile de la Palatul Victoria.

Aproximativ 30 de sindicalişti de la CSDR au fost primiţi, sâmbătă, de premierul Emil Boc, la Guvern, discuţiile durând aproape trei ore.
După întrevederea cu sindicaliştii, primul-ministru a primit vizita reprezentanţilor Băncii Mondiale, întâlnire care a fost amânată cu o oră.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cornea (FSLI): Premierul Boc a promis că intervine la Senat pentru deblocarea legii Educaţiei Prim-ministrul Emil Boc le-a promis, sâmbătă, sindicaliştilor că va interveni pentru deblocarea proiectului legii Educaţiei Naţionale de la Comisia de învăţământ din Senat, a susţinut preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea.
Sindicaliştii din sănătate au pichetat sediile prefecturilor; ei sunt nemulţumiţi de nivelul scăzut al salariilor - grupaj I Sindicaliştii din sănătate au pichetat miercuri sediile prefecturilor din mai multe multe municipii reşedinţă de judeţ, cerând guvernului să finanţeze în mod corespunzător sistemul sanitar. Ei şi-au manifestat nemulţumirea faţă de nivelul scăzut al salariilor din acest domeniu şi faţă de inechităţile...
Miting al taximetriştilor, pe 18 noiembrie Asociaţia pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi organizează în data de 18 noiembrie, între orele 11:.00 şi 17:00 un miting de protest în Piaţa Constituţiei din Capitală, urmat de un marş, conform unui comunicat de presă.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Iata ce salarii veti lua la anul! Guvernul vrea sa-si asume raspunderea si pentru Legea salarizarii unitare Au discutat si rasdiscutat ce salarii sa aiba bugetarii. Sindicalistii nici nu vor sa auda de noile grile. Daca salariul de referinta va fi de 600 lei, presedintele va avea cel mai mare salariu din tara, 9.000 lei brut, iar...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 30 MAI - 5 IUNIE - ECONOMIC Marşul de protest al sindicaliştilor din Educaţie, determinat de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, dar şi protestele de la Palatul Cotroceni ale sindicatelor afiliate la BNS, avaria în reţeaua de electricitate, care a afectat judeţele Argeş şi Vâlcea şi raportul Consiliului concurenţei...