Cele mai citite
 


Cornea (FSLI): Premierul Boc a promis că intervine la Senat pentru deblocarea legii Educaţiei
duminică, 3 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Prim-ministrul Emil Boc le-a promis, sâmbătă, sindicaliştilor că va interveni pentru deblocarea proiectului legii Educaţiei Naţionale de la Comisia de învăţământ din Senat, a susţinut preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea.

'I-am transmis domnului prim-ministru nemulţumirea referitoare la faptul că legea Educaţiei Naţionale zace la Comisia de învăţământ a Senatului de peste 4 luni, ceea ce face ca reforma sistemului de învăţământ din România să întârzie. Ne-a promis că va interveni la comisia senatorială pentru deblocarea acestei situaţii', a spus Cornea, după o discuţie cu premierul Boc, la Guvern.
Liderul sindical a menţionat că premierul Emil Boc ar fi avut o atitudine pasivă când sindicaliştii i-au prezentat nemulţumirile: 'Şi-a notat, a luat notiţe'.

Sindicaliştii FSLI, federaţie afiliată la Confederaţia Sindicatelor Democratice din România (CSDR), vor ieşi pe 5 octombrie la un miting de protest faţă de coeficienţii cuprinşi în proiectul legii unitare de salarizare pe anul 2011 pentru angajaţii din Educaţie.

'Marţi, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ va organiza un miting în Piaţa Victoriei. (...) Legea salarizării nu ne satisface, din punct de vedere al coeficienţilor şi dorim ca acest coeficient să crească pe tot palierul, de la învăţător până la profesor cu gradul 1, cu studii maxime şi vechime maximă şi aceasta să fie gradaţia 7. De asemenea, pentru legea salarizării în anul 2011, ne-am exprimat în continuare nemulţumirea cu privire la echivalentul coeficientului 100 RON', a menţionat Cornea.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi că prin această lege nu se revine la salariile din anul 2009.
'Concluzia a fost ca săptămâna viitoare să continuăm negocierile şi eventual să găsească o altă formulă de reaşezare a coeficienţilor', a conchis liderul FSLI.

Şi reprezentanţii medicilor i-au prezentat premierului nemulţumirea faţă de grila de salarizare aferentă acestui sector, sindicaliştii atrăgând atenţia că personalul din Sănătate a depus deja circa 17.000 de cereri de conformitate pentru practică în Uniunea Europeană, pentru a putea pleca în străinătate.
În privinţa sectorului cercetării, sindicaliştii au solicitat ca acest domeniu să fie decuplat de educaţie.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Baciu: Premierul Boc a oferit salariul minim de 640 de lei, CSDR iese în stradă Confederaţia Sindicatelor Democratice din România (CSDR) îşi menţine decizia de a organiza un miting de protest pe data de 5 octombrie, după ce sâmbătă premierul Emil Boc a propus un salariu minim de 640 de lei din anul 2011, în timp ce reprezentanţii CSDR au solicitat 750 de lei.
Iata ce salarii veti lua la anul! Guvernul vrea sa-si asume raspunderea si pentru Legea salarizarii unitare Au discutat si rasdiscutat ce salarii sa aiba bugetarii. Sindicalistii nici nu vor sa auda de noile grile. Daca salariul de referinta va fi de 600 lei, presedintele va avea cel mai mare salariu din tara, 9.000 lei brut, iar...
Acţiunile de protest ale bugetarilor vor continua Acţiunile de protest ale Alianţei Bugetarilor vor continua, fie împreună, fie la nivel de federaţii separat, a declarat Adrian Bârlea, prim-vicepreşedinte al Federaţiei Sanitas, la ieşirea de la negocierile cu ministrul interimar al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Gheorghe Pogea.
Emil Boc: Reforma în sănătate va continua, nu se încheie prin desfiinţarea a 67 de spitale Reforma în sistemul de sănătate nu se încheie cu închiderea celor 67 de spitale, ci va continua prin introducerea cardului de sănătate, a sistemului informatic integrat şi se va desăvârşi prin introducerea pachetului minim de servicii pentru fiecare asigurat, a declarat, duminică, premierul Emil Boc...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 30 MAI - 5 IUNIE - ECONOMIC Marşul de protest al sindicaliştilor din Educaţie, determinat de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, dar şi protestele de la Palatul Cotroceni ale sindicatelor afiliate la BNS, avaria în reţeaua de electricitate, care a afectat judeţele Argeş şi Vâlcea şi raportul Consiliului concurenţei...
Miting al taximetriştilor, pe 18 noiembrie Asociaţia pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi organizează în data de 18 noiembrie, între orele 11:.00 şi 17:00 un miting de protest în Piaţa Constituţiei din Capitală, urmat de un marş, conform unui comunicat de presă.