Cele mai citite
 


Iaşi: Sute de persoane infectate cu hepatita C, pe lista de aşteptare pentru tratament
duminică, 3 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 300 de persoane care au fost diagnosticate cu hepatită de tip C figurează pe lista de aşteptare a Casei Judeţene a Asigurărilor Sociale de Sănătate Iaşi pentru obţinerea unui tratament cu Interferon, susţine directorul instituţiei, dr. Iulian Şerban.
Potrivit acestuia, 335 de persoane diagnosticate cu hepatita C aşteaptă un tratament cu Interferon. Tot pe lista de aşteptare a unui tratament decontat de CJASS se află şi 161 de persoane diagnosticate cu hepatită de tip B.

În prezent, susţine şeful Casei de Asigurări, 193 de persoane infectate cu hepatită C beneficiază de tratament cu Interferon. Pentru un astfel de tratament, CJASS cheltuie lunar 6.000 de lei. Casa cheltuie lunar câte 2.000 de lei pentru Enecavir, medicament care este administrat în cazul a 37 de persoane infectate cu hepatită B.
Potrivit lui Şerban, preţul acestor medicamente nu se va scumpi în viitorii doi ani. 'Indiferent de ce se spune, vom deconta acelaşi preţ pentru Interferon şi Entecavir. Aceste medicamente nu îşi schimbă preţul cu niciun leuţ', a spus şeful CJASS Iaşi.
În aceste zile la Iaşi se desfăşoară cea de-a doua ediţie a Conferinţei Naţionale a Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO).
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Asociaţia bolnavilor cu afecţiuni hepatice ar putea acţiona în instanţă CJAS Reprezentanţii filialei ieşene a Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) intenţionează să acţioneze în instanţă Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Iaşi pentru îngrădirea dreptului la viaţă a celor 500 de persoane diagnosticate cu hepatită cronică, ce aşteaptă de...
APAH-RO: Primul pacient cu hepatită C care şi-a câştigat în instanţă dreptul la tratamentul fără interferon Un pacient cu hepatită C, care nu putea beneficia gratuit de tratamentul fără interferon conform protocolului în vigoare, va primi acest tratament rambursat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti.
Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice solicită includerea centrelor de la Craiova şi Constanţa în terapia fără interferon Pacienţii cu afecţiuni hepatice au apreciat vineri demersurile autorităţilor pentru decontarea terapiei fără interferon a bolnavilor cu hepatită C, dar au solicitat includerea pe lista centrelor care fac acest tratament şi a unităţilor de boli infecţioase de la Craiova şi Constanţa.
Braşov: Pacienţii cu afecţiuni hepatice au nevoie de un Plan Naţional pe Hepatite şi o strategie integrată Braşov, 21 oct/Agerpres/- Pacienţii cu afecţiuni hepatice susţin că au nevoie de un Plan Naţional pe Hepatite şi de o strategie integrată. De asemenea, ei cer autorităţilor responsabile să extindă tratamentul fără Interferon pentru toţi pacienţii şi să existe continuitate în acest tratament foarte necesar...
Hepatita - o problemă de sănătate publică Hepatitele reprezintă o problemă de sănătate publică şi este extrem de important ca toţi bolnavii să fie identificaţi, trataţi şi monitorizaţi - aceasta este una dintre concluziile reliefate la finalul Conferinţei Naţionale a Asociaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România, desfăşurate la...
Comunicat de presă - Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România Pacienţii cu hepatită C vor acces la terapiile inovatoare nu promisiuni şi amânări