Cele mai citite
 


Un nou medicament pentru hipertensiune
duminică, 3 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Tensiunea arteriala, Afectiunile inimii
 

Un procent de doar 39% dintre românii cu hipertensiune arterială urmează un tratament antihipertensiv şi numai 7% din totalul hipertensivilor au valori controlate ale tensiunii arteriale, susţin specialiştii.

'Hipertensiunea este o afecţiune cronică ce trebuie tratată toată viaţa, iar valorile tensiunii arteriale trebuie menţinute în limitele normale pe întreaga perioadă de 24 de ore a unei zile. Trecerea de la o stare de repaus la una activă este percepută de organismul unei persoane hipertensive drept un efort, de aceea tensiunea arterială creşte mai mult dimineaţa, odată cu ea crescând şi riscul evenimentelor cardiovasculare. De aceea, medicamentele care oferă o protecţie antihipertensivă eficientă chiar şi în orele critice ale dimineţii, cum este cazul Telmisartanului, sunt foarte utile pacienţilor', a declarat prof. dr. Maria Dorobanţu, şef Departament Cardiologie, Spitalul Floreasca.

La nivel mondial, 25% din populaţia adultă şi 50% din populaţia cu vârsta peste 65 de ani este hipertensivă. În România, hipertensiunea arterială afectează 40% din populaţia adultă. Deşi ghidurile europene recomandă un tratament intensiv pentru atingerea valorilor ţintă ale tensiunii arteriale, în prezent doar 39% dintre românii cu hipertensiune arterială urmează un tratament antihipertensiv, iar dintre aceştia numai 17,8% au valorile tensionale corect controlate. Raportat la întreaga populaţie hipertensivă care include pacienţi cunoscuţi sau nou diagnosticaţi, procentul pacienţilor corect trataţi este de 7%. Aceste cifre sunt cu atât mai îngrijorătoare cu cât hipertensiunea este o afecţiune care are frecvent simptome minime sau este asimptomatică, iar mulţi pacienţi nu sunt trata&35 5;i la timp şi nici corespunzător, decât atunci când unul dintre organele ţintă (inimă, creier, rinichi) este afectat.

'Atât numărul redus al pacienţilor hipertensivi trataţi, cât şi rata mică de control a tensiunii arteriale ne-au determinat să lansăm pe piaţă Tezeo?, aducând comunităţii medicale încă un ajutor în prevenţia şi tratamentul bolilor cardiovasculare şi accesibil', a declarat dr. Sorin Iancu, marketing manager Zentiva, parte a Grupului sanofi-aventis.

'Telmisartanul, substanţa activă a Tezeo?, şi-a dovedit eficienţa atât în tratamentul hipertensiunii arteriale, cât şi în prevenţia evenimentelor cardiovasculare majore precum infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral şi decesul de cauză cardiovasculară la pacienţii cu risc cardiovascular crescut, reprezentând o opţiune de tratament modern şi bine tolerat', a declarat dr. Ovidiu Saltas-Dabija, director medical sanofi-aventis România.

Noul medicament se alătură unei game diverse de soluţii terapeutice menite să răspundă nevoilor actuale ale pacienţilor şi ale sistemului sanitar din România.
Noul generic este o soluţie de tratament bine tolerată pentru controlul tensiunii arteriale şi pentru prevenţia decesului de cauză cardiovasculară, a infarctului miocardic şi a accidentului vascular cerebral la pacienţii cu risc cardiovascular crescut şi la pacienţii cu diabet zaharat tip 2 cu afectarea organelor ţintă.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un nou tratament pentru hipertensiune arterială Un nou medicament indicat în tratamentul hipertensiunii arteriale esenţiale, profilaxia cardiovasculară (reducerea mortalităţii la pacienţii cu afecţiuni cardiovasculare aterotrombotice diagnosticate sau diabet zaharat de tip II) - Telmisartan Actavis (substanţa activă - telmisartan) - va fi lansat pe...
Micardis a depășit bariera de 50 de milioane pacienți-ani experiență, la cea de-a cincisprezecea aniversare La cea de-a cincisprezecea aniversare de la aprobarea Micardis® (telmisartan) de către Administraţia pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) pentru tratamentul hipertensiunii arteriale, Boehringer Ingelheim a anunțat că experiența clinică cu acest blocant al receptorului pentru angiotensină II (BRA)...
Medicii de familie: Dacă hipertensiunea arterială ar fi depistată la timp, complicaţiile ar fi incomparabil mai mici Unul din trei adulţi cu vârsta peste 25 de ani, la nivel global, are tensiunea arterială ridicată, iar peste 9 milioane de decese apar anual în lume din cauza complicaţiilor hipertensiunii arteriale, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
Medicii de la Floreasca au realizat, în premieră în România, două operaţii de denervare a arterei renale Medici de la Spitalul Floreasca au realizat miercuri, în premieră în România, două operaţii de denervare a arterei renale, operaţie care îi ajută pe pacienţii hipertensivi, rezistenţi la mai mult de patru medicamente, să reducă tensiunea arterială.
Afecţiunile cardiovasculare, principala cauză a deceselor Controlul tensiunii arteriale reprezintă una dintre cele mai mari provocări ale tratamentului hipertensiunii arteriale, a subliniat miercuri conf. dr. Şerban Bălănescu. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, hipertensiunea arterială determină 13% din totalul deceselor înregistrate anual.
Peste 45% din populaţia adultă a României - cu hipertensiune arterială În România, hipertensiunea arterială afectează 45,1% din populaţia adultă, potrivit rezultatelor celui mai recent studiu - SEPHAR III, efectuat de Societatea Română de Hipertensiune şi dat vineri publicităţii.