Cele mai citite
 


Iordania va implementa un serviciu de urgenţă după modelul SMURD
marţi, 5 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii de la Amman va implementa un nou sistem de urgenţă bazat pe modelul românesc începând de anul viitor, a afirmat duminică un înalt oficial guvernamental, citat luni de publicaţia Jordan Times.
Potrivit Jordan Times, SMURD /Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare/ este un sistem de salvare de urgenţă care operează în România şi care foloseşte ambulanţa tradiţională, împreună cu elicoptere dotate cu echipamente medicale pentru situaţii de urgenţă.

Ministrul iordanian al sănătăţii Nayef Fayez a afirmat că noul sistem va fi aplicat iniţial la Spitalul Prinţul Hamzah în cooperare cu Departamentul de Apărare Civilă, folosindu-se elicoptere pentru intervenţii de urgenţă. El a adăugat că se aşteaptă ca două elicoptere să fie detaşate pentru acest scop anul viitor după ce vor fi dotate cu personalul necesar.

Ministrul a făcut aceste declaraţii în cadrul unei conferinţe de presă ieri împreună cu omologul său român Attila Cseke, dar şi cu alţi oficiali ai ministerelor sănătăţii din ambele ţări, la capătul unei vizite de patru zile a delegaţiei române.

Pe de altă parte, Fayez a declarat că ministerul său va creşte numărul de doctori şi asistente palestinieni trimişi în România pentru a primi antrenament în domeniul serviciului de urgenţă. De asemenea, ministerul va primi doctori români care îi vor forma pe iordanieni şi vor superviza echiparea unităţilor de urgenţă. În ceea ce-l priveşte, ministrul Attila Cseke a precizat că cooperarea bilaterală în sectorul sănătăţii va fi benefică pentru ambele ţări.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVÃ/ Sălaj: Peste 2.000 de intervenţii SMURD în primul an de activitate Primul an de activitate al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare în Sălaj a însemnat peste 2.000 de intervenţii la nivelul celor patru subunităţi din judeţ, pentru toate urgenţele care pun viaţa unei persoane sau mai multora în pericol imediat.
SMURD a asistat peste 225.000 de persoane în cinci ani de activitate Echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare au avut intervenţii până în prezent la peste 225.000 de persoane şi au primit peste 280.000 de solicitări, a declarat miercuri Stelian Duduş, inspector-şef al ISU Bucureşti, cu ocazia sărbătoririi a cinci ani de activitate SMURD în România...
Raed Arafat: Până la sfârşitul anului nu va mai fi niciun judeţ care să nu aibă SMURD Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat, vineri, cu ocazia aniversării a trei ani de la înfiinţarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Bucureşti, că unul dintre scopurile propuse până la sfârşitul anului este acela să nu mai existe niciun judeţ...
Cinci ani de activitate SMURD - a asistat peste 225.000 de persoane Echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare au avut intervenţii până în prezent la peste 225.000 de persoane şi au primit peste 280.000 de solicitări, a declarat miercuri Stelian Duduş, inspector-şef al ISU Bucureşti, cu ocazia sărbătoririi a cinci ani de activitate SMURD în România...
Attila Cseke: SMURD-ul din România a devenit un model şi pentru alte state Târgu Mureş, 24 sep /Agerpres/ - SMURD-ul românesc a devenit un model şi pentru alte state, a precizat, vineri, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, la Târgu Mureş, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare.
SMURD a efectuat peste 160.000 de intervenţii de la înfiinţare Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Bucureşti a efectuat, în cei trei ani de la înfiinţarea sa, 160.707 intervenţii de urgenţă, acordând asistenţă medicală la 124.229 de persoane.