Cele mai citite
 


Sanofi-Aventis lansează o ofertă ostilă de 18,5 miliarde dolari pentru preluarea Genzyme
marţi, 5 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Grupul farmaceutic francez Sanofi-Aventis, cel mai mare jucător pe piaţa românească de medicamente, a lansat luni o ofertă ostilă pentru preluarea companiei americane de biotehnologie Genzyme, motivând această ofernsivă prin refuzul Genzyme de a se angaja în 'discuţii constructive', transmite Reuters.
Sanofi-Aventis oferă 69 de dolari pentru fiecare acţiune Genzyme, sau 18,5 miliarde de dolari pentru întreaga companie, acelaşi preţ cu cel care a fost refuzat iniţial de Genzyme în luna iulie.
Într-un comunicat de presă, Sanofi-Aventis a subliniat că această ofertă reprezintă o primă substanţială de 38 la sută faţă de cotaţia de 49,86 dolari înregistrată de acţiunile Genzyme la data de 1 iulie 2010, înainte ca evoluţia acţiunilor să fie afectatt de zvonurile referitoare la o achiziţie. Grupul francez a mai anunţat că oferta sa, care este în întregime în numerar, va expira la data de zece decembrie.

Potrivit directorului general de la Sanofi-Aventis, Chris Viehbacher, grupul francez a decis să se adreseze direct acţionarilor companiei americane din cauza refuzului consiliului de administraţie de la Genzyme de a se angaja în 'discuţii constructive' cu privire la această tranzacţie. Viehbacher a adăugat că s-a întâlnit cu acţionarii care deţin împreună peste 50 la sută din acţiunile Genzyme şi a constatat că aceşti a sunt nemulţumiţi de refuzul boardului Genzyme de a discuta serios cu Sanofi-Aventis.
Pe baza datelor furnizate de compania de analiză şi studii de piaţă Cegedim România, piaţa farmaceutică locală este evaluată la două miliarde euro anual, iar principalii jucători sunt Sanofi-Aventis, Hoffmann La Roche şi Pfizer.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sanofi-Aventis, investiţie de 700.000 euro într-un nou centru de distribuţie de farmaceutice Grupurile Sanofi-Aventis şi FM Logistic au inaugurat vineri, în comuna Chiajna (jud. Ilfov), noul centru de distribuţie a medicamentelor comercializate de către grupul Sanofi-Aventis România, prin intermediul căruia se derulează întreaga activitate comercială a grupului Sanofi-Aventis în ţara noastră...
Sanofi-Aventis a preluat Genzyme pentru 20,1 miliarde de dolari Paris, 16 dec / Agerpres/ - Grupul farmaceutic francez Sanofi-Aventis, cel mai mare jucător pe piaţa românească de medicamente, a reuşit să obţină controlul asupra companiei americane de biotehnologie Genzyme, după ce a majorat considerabil oferta de preluare, transmite AFP.
AstraZeneca pusă sub acuzare într-un caz de corupţie din Serbia Grupul farmaceutic anglo-suedez AstraZeneca a primit o acuzaţie penală de la autorităţile sârbe, ca parte a unei anchete care se extinde, privind o presupusă mituire de companii farmaceutice din Serbia. Grupul a declarat că a depus obiecţii juridice la instanţele de judecată cerându-le să renunţe la...
Educaţie medicală pentru prevenţia bolilor cardiovasculare Boala cardiovasculară este principala cauză de deces şi dizabilitate la nivel mondial, fiind responsabilă de 17 milioane de decese în fiecare an.
Compania farmaceutică slovacă Zentiva Hlohovec şi-a putea muta producţia în România sau Turcia (presă) Grupul francez Sanofi, acţionar majoritar al celui mai mare producător farmaceutic din Slovacia, Zentiva Hlohovec, din regiunea Trnava, a recunoscut după un an de speculaţii că poartă discuţii cu diverse părţi interesate de achiziţionarea companiei slovace, producţia putând fi transferată în România...
Investitorii: Cine face tranzacţii în sectorul farmaceutic din România în următorii doi ani este nebun! Activitatea de tranzacţii de fuziuni şi achiziţii (M&A) în sectorul farmaceutic din România va fi puternic afectată pe termen scurt de contextul actual, caracterizat de lipsă de vizibilitate, termene lungi de plată, neîncasarea facturilor, a declarat marţi Bogdan Ţenu, senior manager la Ernst&Young România...