Cele mai citite
 


Sprijin pentru Spitalul de copii" Marie Curie"
miercuri, 13 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Fundaţia Sensiblu a lanst joi, 7 mai, programul de strângere de fonduri "Deschide-ţi inima către copii", banii urmând să fie donaţi pentru înfiinţarea unei secţii de chirurgie cardiacă infantilă la Spitalul de copii "Marie Curie" din Bucureşti.

În România există o singură secţie de chirurgie cardiovasculară dedicată în exclusivitate copiilor, la Târgu Mureş.

Malformaţiile cardiace sunt cele mai frecvente din patologia pediatrică în ţara noastră, anual născându-se circa 1.000 de copii cu malformaţii cardiace, din care 150 decedează.

În prezent nu se rezolvă chirurgical, aşa cum ar trebui, din primul an, nici măcar 50% din cazuri.

"Sperăm să vindem 100 000 de inimi, urmând ca prin intermediul Fundaţiei Sensiblu să facem o donaţie pentru sprijinirea înfiinţării centrului de chirurgie cardiacă infantilă. Clienţii Sensiblu pot oferi copiilor o şansă la viaţă prin banii donaţi de Fundaţia Sensiblu la achiziţionarea fiecărui simbol al inimilor sănătoase. Câteodată e prea târziu, prea greu sau pur şi simplu imposibil ca aceşti copii să poată fi trimişi în străinătate pentru un tratament sau o intervenţie chirurgicală. Aşa că trebuie să le oferim o soluţie aici. Acum! Repede! Urgent!”, a declarat Claudiu Opran, chief operating officer Sensiblu.

Dr. Cătălin Cîrstoveanu, coordonatorul proiectului de înfiinţare a centrului de chirurgie cardiacă infantilă de la Spitalul "Marie Curie" afirmă că: "suntem la mijlocul campaniei...Cele mai importante lucruri care se întâmplă acum, cred eu, sunt solidaritatea oamenilor simpli care au înţeles de ce este necesar acest proiect, cât de acut este, şi al doilea lucru, poziţia Ministerului Sănătăţii, care este una cu totul şi cu totul deosebită: oficialii guvernamentali s-au implicat în susţinerea cardiochirurgiei pediatrice, sprijină acest demers nu numai declarativ, ci şi cu fapte, prin achiziţie de aparatură medicală".

Spitalul "Marie Curie" are nevoie de aproximativ 500.000 de euro pentru crearea unei secţii de chirurgie cardiacă infantilă. Pentru strângerea fondurilor necesare înfiinţării acestui departament, reprezentanţii spitalului, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, au hotărât demararea unei campanii de informare. Fundaţia Sensiblu este partener în această campanie de informare, contribuind la strângerea de fonduri pentru înfiinţarea unei secţii de chirurgie cardiacă infantilă în această unitate sanitară. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primele aparate de chirurgie cardiovasculară au ajuns la Spitalul 'Marie Curie' Spitalul 'Marie Curie' din Capitală a primit primele aparate pentru amenajarea Secţiei de chirurgie cardiovasculară pentru copii, din fondurile oferite de Ministerul Sănătăţii şi compania Procter&Gamble, în cadrul campaniei ''Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri'', a declarat, miercuri, într-o conferinţă...
Spitalul ''Marie Curie'' va avea o secţie de cardio-chirurgie pediatrică Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Marie Curie' din Bucureşti va avea o secţie de cardio-chirurgie pediatrică operaţională, până la sfârşitul anului.
Campanie socială "2% pentru Spitalul "Marie Curie" Bucureşti 21 aprilie /Agerpres/ - Fundaţia Scheherazade împreună cu Prefectura Bucureşti a lansat miercuri campania socială "2% pentru Spitalul de copii "Marie Curie".
Campanie pentru o nouă secţie de Terapie Intensivă la spitalul Marie Curie O nouă campanie desfăşurată de Asociaţia Inimii Copiilor are în vedere proiectul noii secţii de Terapie Intensivă de la Spitalul "Marie Curie" care va fi realizată după secţia similară din Iowa City (USA), considerat a fi unul dintre cele mai bune astfel de centre din lume, se arată într-un comunicat...
Sală de curs la Spitalul 'Marie Curie' Copiii internaţi la Spitalul 'Marie Curie' din Capitală nu vor pierde cursurile întrucât unitatea spitalicească va avea o sală de cursuri, a declarat, joi, în cadrul deschiderii oficiale a celei de-a V-a ediţii a Târgului Educaţional Bucureşti, Eugen Ursu, reprezentantul firmei care amenajează sala de...
Andrei Gligor a alergat 3.600 km pentru a ajuta nou-născuţii de la Spitalul Marie Curie Andrei Gligor a încheiat duminică o cursă de 3.600 km, cu scopul de a ajuta Asociaţia Inima Copiilor să strângă suma de 29.000 euro, necesară cumpărării unui scanner de retină pentru nou-născuţii de la Spitalul Marie Curie.