Cele mai citite
 


Trei adulţi din patru au un aport insuficient de magneziu
marţi, 5 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Trei adulţi din patru au un aport insuficient de magneziu în raport cu doza zilnică recomandată.
Una dintre cauzele principale ale deficitului de magneziu este alimentaţia necorespunzătoare pe fondul unei solicitări crescute a organismului, determinată inclusiv de stres.

Cu cât suntem mai stresaţi, cu atât pierdem mai mult magneziu. De asemenea, o absorbţie intestinală deficitară poate duce la scăderea nivelului de magneziu din organism.

Simptomele deficitului de magneziu sunt nervozitate, iritabilitate, oboseală, tulburări minore de somn, manifestări de anxietate, iar, în cazul persoanelor cu o activitate fizică mai intensă, crampe musculare şi furnicături.

Peste 300 de reacţii enzimatice din organism - implicate în special în procesele de stocare şi eliberare a energiei - sunt facilitate de magneziu.

'Stilul nostru de viaţă a devenit unul alert, care nu ne permite să respectăm întotdeauna orele fixe de masă sau un regim alimentar echilibrat şi sănătos. Suntem din ce în ce mai agitaţi şi mai nervoşi. În plus, nu depinde de noi să decidem că de mâine nu ne vom mai stresa. Este imposibil, deoarece în momentele în care ne confruntăm cu anumite provocări sau probleme, organismul reacţionează automat la aceste agresiuni. De aceea, prin lansarea Magne B6? Premium aducem pe piaţă un tratament antistres eficient şi uşor de urmat, care oferă pacienţilor necesarul zilnic de magneziu pentru a putea face faţă cu succes provocărilor de zi cu zi', a declarat Marius Topală, director CHC, sanofi-aventis România.

'Noutatea Magne B6? Premium este reprezentată de concentraţia dublă de substanţe active, magneziu şi vitamina B6, păstrând combinaţia optimă dintre acestea. Rolul vitaminei B6 este de a fixa magneziul în interiorul celulei, reducând pierderea celulară a acestuia', a declarat dr. Ovidiu Saltas-Dabija, director Medical, sanofi-aventis România.

Noua formă concentrată Magne B6? Premium oferă o administrare mai comodă, conform obişnuinţei de tratament a pacienţilor, asigurându-le doza zilnică recomandată de magneziu.

În general, o persoană adultă are nevoie de 300-420 miligrame de magneziu pe zi pentru a-şi menţine echilibrul psihic şi fizic. Prin formula sa concentrată de magneziu (100 de miligrame) şi vitamina B6 (10 miligrame), medicamentul asigură o complianţă mai bună a pacienţilor la tratament, datorită adaptării cantităţii de magneziu la nevoile acestora.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Stresul si Alimentatia Societatea moderna ne ofera foarte multe avantaje, lucruri de care nu ne putem lipsi, insa tot ea ne ofera foarte multe surse de stres, care mai devreme sau mai tarziu isi vor arata efectele negative, transformandu-ne in "persoane stresate".
Scapa de stres si apatie cu Magnozen Starea de bine este o nevoie continua a omului modern, perturbat de un stil de viata solicitant. Statul prelungit la birou, lipsa timpului pentru activitati de relaxare sau exercitii fizice duc cu timpul la hiper-emotivitate, episoade de irascibilitate, insomnie sau chiar stari de depresie...
Carenţa şi excesul de vitamine Lipsa vitaminelor din alimentatie provoaca tulburari grave ale organismului, numite boli de carenta. Lipsa totala a unei vitamine se numeste avitaminoza si poate duce chiar la deces. De cele mai multe ori, apare o lipsa partiala a vitaminelor, cunoscuta sub numele de hipovitaminoza, iar tulburarile metabolice...
Suplimente utile în perioadele stresante Sănătatea, se caracterizează printr-o bunăstare fizică, mintală şi socială care nu constă doar în absenţa bolii sau a infirmităţii.
Un regim alimentar sănătos reduce riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral (studiu) O alimentaţie sănătoasă, bogată în fructe, legume şi peşte reduce semnificativ riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral la persoanele care suferă de boli cardiovasculare, arată un studiu realizat de cercetători canadieni de la McMaster University din Vancouver şi preluat de agenţia Xinhua.
Alimentaţia sănătoasă – Împărţirea raţiei calorice pe principii alimentare Pe lângă stabilirea necesarului caloric, se impune asigurarea acestuia din anumite principii alimentare, într-o anumită proporţie. Dacă se respectă raportul optim dintre diferitele grupe alimentare, necesarul caloric al organismului va fi asigurat de proteine (12-15%), lipide (28-30%) şi glucide (55-60%)...