Cele mai citite
 


Aproximativ 13.000 de doze de vaccin împotriva virusului AH1N1, expirate în depozitele DSP Vaslui
marţi, 5 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui are pe stoc aproximativ 13.000 de doze de vaccin împotriva virusului AH1N1 care au expirat în cursul lunii septembrie 2010.
Potrivit reprezentanţilor DSP, judeţul Vaslui a primit pentru imunizarea populaţiei împotriva virusului AH1N1 45.600 doze de vaccin antigripal, dar aproape un sfert dintre acestea au expirat.

Autorităţile sanitare afirmă că la această dată 12.666 doze de vaccin împotriva gripei provocată de virusul AH1N1 trebuie distruse.

''Situaţia în ceea ce priveşte dozele de vaccin expirate este cunoscută de Ministerul Sănătăţii. Aceste doze nu pot fi însă distruse oricum şi de aceea aşteptăm să primim precizări în acest sens de la minister. Explicaţia pentru numărul mare de doze rămase pe stoc este că noi am solicitat aceste vaccinuri pe baza catagrafierii populaţiei, în funcţie de riscurile la care erau expuse anumite categorii de oameni. La un moment dat, a existat o cerere foarte mare, iar apoi când au venit dozele de vaccin pe la sfârşitul lunii ianuarie nu s-au mai prezentat oamenii să se imunizeze împotriva gripei porcine'', a declarat, luni, pentru AGERPRES, Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

Aproximativ 33.000 de persoane din judeţul Vaslui s-au vaccinat împotriva virusului AH1N1 în sezonul rece trecut.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: DSP a primit peste 22.000 de doze de vaccin împotriva gripei Vaslui, 1 nov /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a primit de la Ministerul Sănătăţii prima tranşă de vaccin împotriva gripei sezoniere, constând în 22.150 de doze.
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit aproape 11.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit 10.830 de doze de vaccin antigripal din import pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, a anunţat miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liliana Iordăchescu.
Vaslui: Prima tranşă de vaccin antigripal, insuficientă pentru imunizarea persoanelor cu risc de îmbolnăvire Prima tranşă de vaccin antigripal care va ajunge zilele următoare în judeţul Vaslui este insuficientă pentru imunizarea persoanelor cu risc de îmbolnăvire. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a solicitat un număr de 60.125 de doze de vaccin şi a primit, la o primă repartiţie, 3.750 de doze de vaccin...
Suceava: Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului încă o mie de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a primit de la Ministerul Sănătăţii încă o tranşă de o mie de doze de vaccin antigripal ce urmează a fi repartizată în teritoriu, a declarat presei, marţi, directorul adjunct al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.
Buzău: 15.000 de doze de vaccin antigripal rămân nefolosite Direcţia de sănătate publică Buzău anunţă faptul că din cele 18.650 de doze de vaccin împotriva gripei de tip AH1N1 distribuite unităţilor sanitare din judeţul Buzău doar 3157 au fost folosite.
Mehedinţi: Aproximativ 11.000 doze de vaccin antigripal distribuite în judeţ Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi a primit de la Ministerul Sănătăţii (MS) a doua tranşă de vaccin antigripal, a declarat marţi pentru AGERPRES directorul adjunct, dr. Romaniţa Ionovici.