Cele mai citite
 


Petru Movilă (PDL): Monopolizarea sistemului de asigurări de sănătate ar duce la dispariţia furnizorilor de servicii medicale
marţi, 5 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul PDL Petru Movilă nu crede că sistemul de Sănătate se va eficientiza dacă spitalele private nu vor mai fi în contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
'Românii sunt cei care plătesc asigurări de sănătate la stat şi astfel au dreptul de a alege să fie îngrijiţi la un spital de stat sau la unul privat. A ne priva, printr-o astfel de lege, de dreptul de a alege unde să ne îngrijim sănătatea mi se pare total deplasat. Într-adevăr, ne întoarcem în comunism dacă nu se face diferenţa între public şi privat. Reamintesc domnului Ciuhodaru că public înseamnă al tuturor, iar privat înseamnă doar al unei persoane. Pe vremea comunismului totul era public, al statului. Să îngrădeşti accesul spitalelor private la asigurările românilor pe care le plătesc la stat mi se pare ca o întoarcere în comunism', a declarat, luni, pentru AGERPRES, deputatul Petru Movilă.
Parlamentarul ieşean consideră că excluderea mediului privat din cadrul serviciilor de sănătate ar însemna închiderea cabinetelor de medicină primară, a farmaciilor şi a majorităţii cabinetelor ambulatorii de specialitate clinice, paraclinice şi de recuperare-reabilitare.
Acest fapt, susţine Movilă, îngrădeşte dreptul asiguratului de a-şi alege în mod liber furnizorul de servicii medicale şi încalcă cele două obiective majore ale sistemului de asigurări sociale de sănătate: de a proteja asiguraţii faţă de costurile serviciilor medicale în caz de boală sau accident şi, respectiv, de a asigura protecţia asiguraţilor în mod universal, echitabil şi nediscriminatoriu în condiţiile utilizării eficiente a Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.
El a explicat că monopolizarea sistemului de asigurări de sănătate ar duce la dispariţia acestor furnizori şi în acest fel ar duce la crearea unor probleme şi disfuncţionalităţi în acest domeniu.
'Putem spune că introducerea acestei legi ar duce la dispariţia competiţiei în domeniul asigurărilor de sănătate şi astfel posibilitatea asiguratului de a alege, îngrădind mult dreptul acestuia. O astfel de lege ar încălca grav drepturile cetăţenilor', a precizat Movilă.
În prezent, Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate Iaşi are în contract 428 de furnizori de asistenţă medicală primară, 267 furnizori de asistenţă medicală stomatologică, 55 furnizori de dispozitive medicale, 31 furnizori de îngrijiri la domiciliu, 145 furnizori de asistenţă medicală ambulatorie de specialitate clinică, 62 furnizori de asistenţă medicală ambulatorie, 210 furnizori cu farmacii ce îşi desfăşoară activitatea în unităţi medicale private.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - Guvern COMUNICAT DE PRESÃ
RETROSPECTIVÃ Pachetul de servicii medicale de bază, actualizarea listei cu medicamente şi carduri de sănătate - noutăţi în 2014 Introducerea pachetului de servicii medicale de bază, actualizarea după şase ani a listei de medicamente compensate şi gratuite şi distribuirea cardurilor de sănătate au fost principalele schimbări din sistem în acest an.
PM Ponta: Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu se desfiinţează, se reorganizează sistemul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu se va desfiinţa, însă sistemul de sănătate va fi reorganizat astfel încât Casele judeţene de sănătate să îşi reducă cheltuielile de personal şi de bunuri şi servicii, a anunţat joi premierul Victor Ponta.
Deblocarea până în aprilie a posturilor din sănătate şi salarizarea diferenţiată în sistem - intenţii ale Guvernului desemnat Deblocarea, până în luna aprilie, a posturilor din sistemul de sănătate, aprobarea unui proiect pilot cu privire la salarizarea diferenţiată, în funcţie de performanţă, a personalului din domeniu, precum şi continuarea de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a informatizării sistemului de sănătate...
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.
Vaslui: Fostul şef al Casei de Asigurări de Sănătate Iaşi a deschis un spital în oraşul Negreşti Fostul şef al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Iaşi, medicul chirurg Iulian Şerban a deschis un centru medical în oraşul vasluian Negreşti, unde Spitalul Orăşenesc a fost închis în anul 2011, pe timpul guvernării Boc.