Cele mai citite
 


Campanie de donare de sânge organizată de DGASMB şi Asociaţia REACT
marţi, 5 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti şi Asociaţia REACT organizează, pe 6 octombrie, o campanie de donare de sânge, în strada Academiei nr. 3-5.
Directorul Centrului de Transfuzii, dr. Doina Elena Goşa, a declarat luni, pentru AGERPRES, că numărul donatorilor benevoli de sânge este foarte mic, numai 320. Aceasta a precizat că este foarte importantă donarea benevolă de sânge pentru creşterea calităţii transfuzionale.
'În Registrul cu donatori avem 12.000 de donatori care vin de trei-patru ori pe an din care numai 320 benevol.Am crescut numărul acestora cu încă 100 de donatori voluntari prin centrele mobile. Vom dezvolta un program şi cu PETROM în ţară.Cerinţele de sânge pentru Bucureşti pentru toate grupele de sânge au fost, în 2009, de 270.000 de unităţi, iar noi am putut asigura aproximativ 120.000 de unităţi. În acest an, colecta a crescut cu 10-15%. Probleme sunt cu grupele mai rare cum este grupa ABIV negativ. Foarte important este ca astfel de campanii să fie mai dese pentru o promovare permanentă', a subliniat medicul.
În Bucureşti, sunt cei mai puţini donatori voluntari dintre capitalele europene.
Cu o singură donare de sânge se pot salva trei vieţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campanie de donare de sânge, sâmbătă, în parcul Herăstrău O sesiunea de donare de sânge va fi organizată sâmbătă, între orele 10,00 şi 14,00, în parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle, de către Asociaţia React şi Fundaţia Vodafone România, împreună cu Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti, în cadrul programului "O şansă pentru viaţă".
Caraş-Severin: Campanie de donare de sânge iniţiată de mama unei fetiţe bolnave O campanie de donare de sânge pentru copiii bolnavi se derulează în judeţ sub genericul 'Strop de sânge pentru un copil'!, iniţiată de o mamă căreia mai mulţi medici de la două spitale din Bucureşti i-au tratat fiica suferindă de o boală gravă.
Harghita: Campanie de donare de sânge a vânătorilor de munte Miercurea Ciuc, 5 feb /Agerpres/- Vânătorii de munte harghiteni participă, joi şi vineri, la Miercurea Ciuc, la o campanie de donare de sânge, cu scopul de a veni în sprijinul Centrului Judeţean de Transfuzii Sanguine care, la începutul anului, înregistrează mai puţine donări decât de obicei.
Campanie de donare de sânge la Politehnică, organizată de UNSR Studenţii vor putea dona sânge până pe 1 aprilie, între orele 8,30 - 12,30, la centrul special amenajat în clădirea Rectoratului Universităţii Politehnica din Bucureşti, în cadrul unei campanii organizate de Asociaţia Studenţilor din Politehnică în parteneriat cu Uniunea Naţională a Studenţilor din România...
Campanie de donare de sânge, între 27 şi 29 iunie, într-un mall bucureştean Campania "Dăruieşte timp, donează sânge!" se va desfăşura între 27 şi 29 iunie, într-un mall bucureştean, ocazie cu care locuitorii Capitalei pot dona sânge la unităţile mobile special amplasate la intrarea principală a centrului comercial, informează un comunicat transmis miercuri AGERPRES.
Campanie de donare de sânge, lansată de Societatea Studenţilor în Medicină Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB) în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti şi cu sprijinul fundaţiei Ozone şi al clinicii Medlife vor lansa o nouă ediţie a campaniei 'Donează Sânge! Fii Erou', informează un comunicat de presă remis duminică AGERPRES.