Cele mai citite
 


Arad: A fost inaugurat Centrul de chirurgie laparoscopică 'Sfântul Gheorghe'
marţi, 5 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Universitatea de Vest 'Vasile Goldiş', în parteneriat cu societatea Terapeutica din oraşul Chişineu Criş, a inaugurat, luni, Centrul de chirurgie laparoscopică 'Sfântul Gheorghe' din municipiul Arad, unul dintre cele mai moderne de acest fel din România, care va funcţiona în regim de clinică universitară.

'Centrul are un număr de şase paturi în trei saloane de chirurgie, precum şi două blocuri operatorii dotate cu aparatură de ultimă generaţie necesară intervenţiilor mari şi mici', a declarat luni, pentru AGERPRES, prof. univ. dr. Aurel Ardelean.
Potrivit sursei citate, valoarea investiţiei în aparatură medicală este de peste 250.000 de euro, iar amenajările au costat în jur de un milion de euro.
'În cadrul centrului care va funcţiona după tipul spitalului de o zi', vor fi secţii de chirurgie laparoscopică, oftalmologie, ginecologie, hematologie şi medicină internă, profilul saloanelor putând fi modificat după necesitate', a precizat, la rândul său, dr. George Preoţescu, director al societăţii Terapeutica.
Directorul societăţii Terapeutica, dr. George Preoţescu, a spus că 'intervenţiile chirurgicale vor fi efectuate de cei mai buni specialişti din structura Facultăţii de Medicină Generală din cadrul UVVG, dar şi de specialişti ce vor veni din alte unităţi de învăţământ universitar din ţară şi străinătate'.
Rectorul UVVG Arad, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, a accentuat că 'este primul centru de acest fel din România, care va funcţiona în sistem privat, dar şi pe baza unor contracte încheiate cu Casa de Asigurări de Sănătate'.
'Sperăm să ne aducem aportul, ca universitate comunitară, la ameliorarea stării de sănătate a locuitorilor municipiului şi judeţului Arad', a adăugat rectorul UVVG.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: În această săptămână, îşi începe activitatea Clinica de chirurgie cardiacă şi vasculară din cadrul UVVG Din această săptămână, în municipiul Arad îşi va începe activitatea Clinica de Chirurgie Cardiacă şi Vasculară, care va funcţiona în cadrul Centrului de chirurgie laparoscopică ''Sfântul Gheorghe'' al Universităţii de Vest ''Vasile Goldiş'' Arad.
Arad: În premieră, la Arad a fost efectuată o operaţie pe cord deschis O intervenţie chirurgicală (laparoscopică - n.r.) pe cord deschis a fost efectuată, în premieră pentru Arad şi pentru vestul României, la Clinica de chirurgie cardio-vasculară din cadrul Centrului de chirurgie laparoscopică 'Sfântul Gheorghe'.
Cluj: Cursuri de chirurgie laparoscopică şi robotică susţinute de specialişti de renume mondial Specialişti de renume mondial în chirurgia laparoscopică şi robotică vor susţine, vineri şi sâmbătă, la Secţia Clinică de Urologie a Spitalului Clinic Municipal, cursuri de profil, însoţite de transmisii directe pe ecran, în sistem 3 D (tridimensional), din blocul operator.
Centrul de Uronefrologie şi Transplant Renal, modernizat şi dotat cu aparatură performantă, a fost inaugurat la IC Fundeni Bucureşti, 27 ian /Agerpres / - Centrul de Uronefrologie şi Transplant Renal din cadrul Institutului Clinic Fundeni, care a fost modernizat şi dotat cu aparatură de ultimă generaţie, a fost inaugurat, marţi, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.
Arad: Operaţie pe carotidă, realizată în cadrul Centrului de Chirurgie Laparoscopică 'Sf. Gheorghe' al UVVG Arad Arad, 14 ian /Agerpres/- Echipa de chirurgi condusă de prof. univ. dr. Zoltan Galajda, specialist de renume internaţional în chirurgia cardio-vasculară, profesor asociat al UVVG şi directorul Clinicii de Chirurgie Cardiacă şi Vasculară din Debrecen, a realizat, la finele săptămânii trecute, o intervenţie...
Spitalul OncoFort, cea mai mare investiţie medicală din anul 2013, a fost inaugurat cu o operaţie în premieră pentru România Odată cu inaugurarea primului spital din reţeaua proprie, efortul investiţional de aproape 2 ani al companiei Gral Medical a fost încununat cu succes. Este un pas important atât pentru shareholderi cât şi pentru dezvoltarea sectorului medical privat, sector ce a stagnat la nivel de investiţii...