Cele mai citite
 


Estimare ştiinţifică: cancerul mamar se va putea vindeca, peste 30 - 40 de ani
marţi, 5 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oamenii de ştiinţă spanioli sunt de părere că în decurs de 30 sau 40 de ani se va putea vorbi de vindecarea cancerului mamar, datorită creşterii ratei de supravieţuire a pacientelor cu această boală, dar şi noilor tratamente pentru acest tip de tumori, transmite luni Efe.
Cercetătorul principal din cadrul Centrului de Investigare a Cancerului din Salamanca (CIC), Atanasio Pandiella, a indicat într-o conferinţă de presă că estimările au fost făcute 'în mod matematic, urmărind evoluţia numărului pacientelor vindecate în ultimii ani'. Ca atare, în 30-40 de ani se va putea vorbi de vindecarea acestei boli.

La rândul său, directorul CIC, Eugenio Santos, a semnalat că dacă creşterea ratei de supravieţuire va avea aceeaşi evoluţie ca până acum în cazul pacientelor cu tumori mamare, 'care este de 1- 1,5 la sută anual', 'vom putea vorbi', pe fondul noilor descoperiri ştiinţifice, 'de vindecarea cancerului' în perioada amintită.

Pandiella este coautorul studiului bazat pe folosirea unui nou tratament, ce constă în combinarea medicamentelor Herceptin şi Dasatinib. Astfel, s-a demonstrat în laborator că acest tratament 'împiedică creşterea tumorală' la pacientele unui subgrup 'cu prognostic nefavorabil', care reprezintă în acest moment 30 la sută din cazuri.

Studiul a fost realizat în colaborare cu cercetătorul Alberto Cana, de la Spitalul Clinic din Barcelona, iar pentru început au fost analizate rezultatele obţinute in vitro şi pe animale de laborator.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Conferinţa 'Cancerul Mamar, Actualităţi în Screening, Diagnostic, Chirurgie Oncologică", vineri şi sâmbătă, la Bucureşti Cele mai noi informaţii despre screeningul, diagnosticul şi tratamentul cancerului mamar vor fi aduse în atenţia specialiştilor, vineri şi sâmbătă, la Bucureşti, în cadrul unei conferinţe organizate de Societatea de Chirurgie a Sânului, împreună cu Centrul de Radioterapie Amethyst.
Un nou tratament indicat in cancerul de san HER 2 pozitiv, in stadiu incipient Comitetul Uniunii Europene pentru Produse Medicamentoase de Uz Uman (CHMP) recomanda Comisiei Europene aprobarea utilizarii Perjeta (pertuzumab) in combinatie cu Herceptin (trastuzumab) si chimioterapie pentru tratamentul neoajuvant (preoperator) al pacientelor cu cancer de san HER 2 pozitiv, local avansat...
Cancerul mamar – un pericol tacut ce poate fi depistat la timp „Un control la timp inseamna mai mult timp!”, acesta este principalul sfat al specialistilor oncologi atunci cand adreseaza o boala tot mai frecventa in cazul femeilor: cancerul la san.
Cele mai noi informații despre screeningul, diagnoticul și tratamentul cancerului mamar vor fi aduse în atenția specialiștilor Bucureștiul va fi gazda primei editii a conferinței “Cancerul Mamar, Actualităţi în Screening, Diagnostic, Chirurgie Oncologică a Sânului și Radioterapie High–Tech" organizată de Societatea de Chirurgie a Sânului împreună cu Centrul de Radioterapie Amethyst în perioada 8 - 9 noiembrie 2013 la Hotel...
Conferinţă privind cancerul mamar, organizată în zilele de 8 şi 9 noiembrie Cele mai noi informaţii despre screeningul, diagnosticul şi tratamentul cancerului mamar vor fi aduse în atenţia specialiştilor, în zilele de 8 şi 9 noiembrie, la Bucureşti, în cadrul unei conferinţe organizate de Societatea de Chirurgie a Sânului împreună cu Centrul de Radioterapie Amethyst.
Dr. Cătălin Costovici: Cancerul mamar reprezintă cea mai frecventă formă de cancer întâlnită la femei Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer şi Liga Română de Cancer au lansat joi campania de informare privind cancerul de sân "Nu am făcut destul".