Cele mai citite
 


Noi soluţii pentru tratamentul bronhopneumopatiei obstructive cronice
miercuri, 13 mai 2009   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 

 Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Bronhopneumopatia obstructivă cronică (BPOC) reprezintă în prezent a patra cauză de mortalitate la nivel mondial şi se preconizează că în 2020 va ocupa locul trei, după boala coronariană ischemică şi bolile cerebrovasculare. 

Preşedintele comisiei de terapii a Ministerului Sănătăţii, Miron Bogdan, a subliniat, miercuri, într-o conferinţă de presă organizată cu prilejul lansării unor noi soluţii terapeutice pentru BPOC, că boala este subdiagnosticată, întrucât populaţiei îi lipseşte informaţia. Specialistul a spus că afecţiunea apare după 40 de ani, de obicei este diagnosticată tardiv principala cauzată în majoritatea situaţiilor fiind fumatul. Din cei 6 miliarde de oameni ai planetei, 1,2 miliarde fumează, iar peste 200 milioane suferă de BPOC a reliefat prof. dr. Miron Bogdan. Un procent de 5% dintre decesele înregistrate sunt datorate BPOC. În România pe locul doi la spitalizări se află această afecţiune, aproximativ o persoană din zece suferă de BPOC.

De foarte multe ori boala este confundată cu astmul bronşic, iar numai 15% dintre paceinţi sunt trataţi cum ar trebui susţine specialistul adăugând că singura modalitate terapeutică pentru această afecţiune este întreruperea fumatului.

La rândul său, prof. dr. Florin Mihălţan, a subliniat impactul boli asupra bolnavilor.

În legătură cu noile soluţii terapeutice, specialistul a spus că Studiul clinic derulat de Pfizer şi Boehringer Ingelheim este unul dintre cele mai mari studii clinice desfăşurate vreodată în BPOC. Studiul a comparat tiotropium 18 /g, administrat o dată pe zi, cu placebo, demonstrând că tiotropium determină îmbunătăţiri de durată şi susţinute ale funcţiei pulmonare pe parcursul a patru ani şi îmbunătăţeşte rata de supravieţuire.

Prof. dr. Mihălţan a spus că tratamentul se administrează pentru stadiul 2 al bolii, dar şi pentru stadiile 3 şi 4. El a adăugat că pentru controlul bolii este necesar să se facă mai multe spirometrii, dar din păcate numărul mic de aparte nu permite acest lucru.

Studiul s-a dovedit benefic pe termen lung, îmbunătăţind rata de supravieţuire, funcţia pulmonară, rata exacerbărilor şi calitatea vieţii pacienţilor, reconfirmând, totodată, profilul sau de siguranţa favorabil. Rezultatele studiului sunt pozitive, în special pentru medicii din asistenţa primară, la care apelează, de altfel, pacienţii pentru ajutor medical. "Pacienţii declară că se simt mai bine, iar beneficiile constatate în ceea ce priveşte rata de supravieţuire oferă mai multă speranţă pacienţilor, familiilor şi medicilor acestora”, a spus Stanley Mendonça, country manager Pfizer România. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
de elena
am o mare durere in suflet ,fratele meu a fos diagnosticat acum cu o astfel de boala care intradevar e foarte grea si pt el si pt noi cei din jurul lui ,are numai 42 de ani si viata de santier si multele tigri fumate pe zi si acu cu toate eforturile noastre si trei pachete nu ajung la zi ,am incercat orice modalitate ,dar daca nu fumeaza are o irascibilitate si devine isteric ,pote ca mai putem face ceva ,cine stie!?

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr.Florin Mihălţan: 85% dintre pacienţii ce ajung la medic suferă de BPOC sau alte afecţiuni pulmonare Aproximativ 85% dintre persoanele ce ajung la medic suferă de BPOC, astm sau alte afecţiuni pulmonare, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, Florin Mihălţan.
ZIUA PNEUMOLOGIEI ROMÂNEŞTI - 3 octombrie 2013 - Editia a doua În ultimii 25 de ani, pneumologia românească a continuat să se dezvolte neîncetat, astfel încât, în prezent, în cadrul Societăţii Române de Pneumologie, există 7 secţiuni (tabacologie, pneumologie pediatrică, bronhologie, fiziopatologie respiratorie, tuberculoză, somnologie, cancer bronhopulmonar), precum...
ZIUA PNEUMOLOGIEI ROMÂNEŞTI - 3 octombrie 2012 - prima ediţie România are la ora actuală aproximativ 1 milion de pacienţi astmatici, 5 milioane de potenţial bronşitici* şi mai bine de un sfert din populaţie (27%) cu dependenţă nicotinică, reiese din cifrele Societăţii Române de Pneumologie (SRP). Tocmai de aceea, anul trecut, cu ocazia unei manifestări...
Bolile pulmonare, în vizorul Ministerului Sănătăţii Bolile pulmonare se află în vizorul Ministerul Sănătăţii (MS) având în vedere impactul acestora asupra duratei şi calităţii vieţii, a declarat vineri consilierul în MS Cristina Vladu.
Incidenţa bolilor pulmonare este în creştere, arată Societatea Română de Pneumologie 300 de milioane de oameni suferă de astm la nivel mondial, conform statisticilor furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), iar rata de mortalitate a bolii pulmonare obstructive cronice (BPOC) va creşte cu 30% în următorii zece ani, se arată într-un comunicat de presă al Societăţii Române de...
ZIUA PNEUMOLOGIEI ROMÂNEŞTI - 3 octombrie 2012 - prima ediţie România are la ora actuală aproximativ 1 milion de pacienţi astmatici, 5 milioane de potenţial bronşitici* şi mai bine de un sfert din populaţie (27%) cu dependenţă nicotinică, reiese din cifrele Societăţii Române de Pneumologie (SRP). Tocmai de aceea, anul trecut, cu ocazia unei manifestări ştiinţifice...