Cele mai citite
 


Proiecte cu finanţare europeană pentru Spitalul de Urgenţă Cluj
miercuri, 6 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj a obţinut finanţarea pentru un proiect destinat absolvenţilor învăţământului medical.
Proiectul - intitulat 'Centrul de studii avansate, fundamentale şi clinico-imagistice, pentru corelarea pe termen lung a parametrilor de dezvoltare intrauterină cu statusul neuro-psiho-motor, pe parcursul dezvoltării până la vârsta adultă - IMOGEN' - este în valoare de 48,3 milioane de lei şi este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Creştere a Competitivităţii Economice (POS-CCE) al Uniunii Europene.

Într-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj se arată că proiectul are drept scop realizarea unei investiţii în infrastructura spitalului pentru crearea condiţiilor necesare dezvoltării unor activităţi noi de cercetare în domeniul aplicaţiilor multiple interdisciplinare ale imagisticii medicale şi ale medicinii genomice, în vederea racordării Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj la reţeaua europeană de profil.

'Beneficiarii direcţi ai acestui proiect sunt absolvenţii unităţilor de învăţământ din sectorul medical care doresc să-şi dezvolte cariera în domeniul CDI - crearea de locuri de muncă (cercetare şi întreţinere aparatură), cadrele didactice, doctoranzii şi studenţii din cadrul sistemului universitar-medical clujean (finalizare teze de licenţă, doctorat)', se menţionează în comunicat.

De asemenea, beneficiari indirecţi sunt constructorii de echipamente, accesorii şi reactivi pentru derularea activităţilor de cercetare, firmele producătoare de aparatură medicală şi soft-uri specializate, comunitatea locală.
Din valoarea totală de 48,3 milioane de lei, 39 de milioane sunt fonduri nerambursabile, iar restul de 9,3 milioane de lei sunt suportaţi de Guvern.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj a mai aplicat pentru un proiect în cadrul POS CCE, finanţarea acestuia fiind asigurată în urma unui contract semnat în luna iulie a acestui an. Proiectul este în valoare de 5,3 milioane de lei şi vizează realizarea unui sistem informaţional şi informatic integrat în cea mai mare unitate sanitară cu paturi din România.
Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, spune că cele două proiecte reprezintă 'un nou pas semnificativ în vederea asigurării în judeţul Cluj a unor servicii medicale de înaltă calitate, cu respectarea tuturor standardelor şi exigenţelor impuse de legislaţia europeană în domeniu'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Finanţare europeană pentru 64 de maşini SMURD Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din Regiunea de Nord Vest vor fi dotate cu câteva zeci de autospeciale care vor avea ca rezultat înjumătăţirea timpilor de reacţie a echipajelor SMURD.
Dîncu: În septembrie putem da drumul primului lot din proiectul spitalelor de urgenţă Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Cluj, că în luna septembrie ar urma să fie pornit primul lot din proiectul spitalelor regionale de urgenţă.
Comunicat de presă - Consiliul Judeţean Sibiu Conferinţa de presă, joi, 14 iulie 2016
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 30 MAI - 5 IUNIE - ECONOMIC Marşul de protest al sindicaliştilor din Educaţie, determinat de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, dar şi protestele de la Palatul Cotroceni ale sindicatelor afiliate la BNS, avaria în reţeaua de electricitate, care a afectat judeţele Argeş şi Vâlcea şi raportul Consiliului concurenţei...