Cele mai citite
 


Neamţ: Elevii au donat sânge de Ziua Educaţiei
miercuri, 6 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai mulţi elevi ai Colegiului Tehnic din Piatra Neamţ au sărbătorit Ziua Educaţiei într-un mod mai aparte şi s-au prezentat la Centrul pentru Recoltare şi Transfuzii Sanguine pentru a dona sânge.
Alături de un cadru didactic, care s-a alăturat acestei acţiuni, cei 20 de elevi au ţinut să trezească spiritual civic în rândul colegilor.

'Nu este prima dată când organizăm astfel de acţiuni pentru că vrem să îi învăţăm pe elevi să facă lucruri bune pentru societatea civilă. În plus, cred că fiecare dintre noi are o rudă, un prieten sau o cunoştinţă care a avut nevoie de sânge atunci când s-a aflat într-o situaţie dificilă', a declarat, pentru AGERPRES, profesoara Irina Gângă, care i-a însoţit pe elevi la centrul de transfuzii.

'Personalul de la instituţia noastră va merge în licee să le vorbească elevilor despre faptul că donarea de sânge nu implică riscuri ci mai mult salvează vieţi', a apreciat doctorul Victoria Marin, directoarea Centrului pentru Recoltare şi Transfuzii Sanguine Neamţ.

Nu de puţine ori, conducerea instituţiei a fost nevoită să tragă semnale de alarmă către societatea civilă din cauza rezervelor insuficiente de sânge. În acest moment, singura problemă se regăseşte la grupele de sânge cu RH negativ, stocurile fiind deficitare, dar situaţia încă nu este alarmantă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Centrul de Transfuzii Sanguine Slatina a fost redeschis; şapte persoane au donat sânge Centrul de Transfuzii sanguine Slatina şi-a reluat miercuri activitatea în mod normal, după ce în zilele precedente a fost închis şi în instituţie au fost prezente echipe de control de la Direcţia de sănătate publică şi ministerul Sănătăţii.
Suceava:CTS asigură necesarul de sânge pentru judeţ; nu poate ajuta clinici din Iaşi ce tratează suceveni Centrul de Transfuzii Sanguine (CTS) Suceava a asigurat necesarul de sânge pentru spitalele din judeţ, în prima jumătate a acestui an fiind înregistraţi peste 3.700 de donatori, dar nu a reuşit să ajute unităţi medicale din alte judeţe sau clinici universitare din Iaşi unde sunt trataţi pacienţi din...
Olt: Poliţiştii au donat sânge pentru a-şi completa veniturile Aproximativ 30 de poliţişti din judeţul Olt s-au prezentat joi la Centrul de Transfuzii Sanguine Slatina pentru a dona sânge în schimbul tichetelor valorice de 63 de lei, cu scopul de a-şi completa în acest mod veniturile după ce le-a fost redusă norma de hrană.
Prahova: Aproximativ o sută de persoane au donat sânge de Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge Aproximativ o sută de persoane au trecut, marţi, pe la Centrul de Transfuzii Sanguine Prahova, pentru a dona sânge, a declarat, pentru AGERPRES, directorul instituţiei, Georgeta Hanganu.
Campania 'Jandarmeria donează viaţă pentru România' continuă (grupaj) Campania "Jandarmeria donează viaţă pentru România", derulată în colaborare cu Centrul de Transfuzii Sanguine şi Crucea Roşie, a continuat, marţi, în mai multe judeţe ale ţării jandarmii participând la donarea de sânge.
Românii pot dona sânge într-un spaţiu renovat şi modernizat în Centrul de Transfuzii Sanguine Bucureşti Românii pot dona sânge într-un spaţiu renovat şi modernizat în Centrul de Transfuzii Sanguine Bucureşti, lucrările fiind finanţate cu o sumă de aproximativ 110.000 de euro.