Cele mai citite
 


Maramureş: Sistem computerizat de urmărire a pacienţilor în Spitalul de Urgenţă
miercuri, 6 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Dr. Constantin Opriş' din Baia Mare?urmează să introducă sistemul computerizat de urmărire a spitalizărilor, reţetelor medicale şi a stării sănătăţii bolnavilor la externare.
'Odată cu introducerea acestui sistem vom avea un management integrat al tuturor factorilor şi elementelor de cost la nivel de spital, lucru pe care nu-l aveam până acum. Aplicarea sistemului informaţional computerizat ne va permite să luăm decizii mult mai bine argumentate din punct de vedere economic', a declarat, marţi, dr. Călin Pop, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare.

Specialiştii în domeniul informaticii din spital spun că programul permite centralizarea tuturor tipurilor de analize, informaţii despre evoluţia pacientului, reţetele medicale utilizate şi alte date despre pacienţii aflaţi în spital sau externat din spital.

'Noul sistem vine cu două module noi, care nu erau informatizate în acest spital. Un modul pentru laborator şi unul pentru ambulator. Un pacient poate fi urmărit din momentul intrării în spital prin Unitatea de Primire a Urgenţelor sau biroul de internări şi evoluţia sa, inclusiv analizele care i se fac pe durata spitalizării', a spus Mariana Sturza, şeful biroului de informatică medicală a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare.

Centralizarea electronică a datelor va uşura munca angajaţilor secţiilor medicale care operează pe cele 11 etaje ale instituţiei medicale cel mai solicitate la nivelul judeţului Maramureş şi care deserveşte şi judeţele limitrofe Sălaj şi Satu Mare. Specialiştii în domeniul IT din cadrul spitalului spun că în urma implementării noului sistem de monitorizare se vor reduce costurile spitalizării, iar timpul alocat fiecărui pacient va scădea semnificativ.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare a achiziţionat 50 de calculatoare pentru a putea pune în aplicare proiectul, iar o echipă de specialişti a demarat pregătirea personalului care se va ocupa de funcţionarea şi deservirea reţelei.

Prin noul sistem, medicii vor introduce online toate datele pacienţilor, iar orice reţetă medicală va putea fi vizualizată în sistemul informatic centralizat al spitalului, fapt ce va permite medicilor să aibă o imagine de ansamblu asupra pacienţilor internaţi sau a celor aflaţi în faza externării.

Specialiştii IT din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Maramureş au reuşit să introducă datele după consultaţie ale unui număr redus de pacienţi, urmând ca pe viitor medicul sau asistentul medical să introducă aceste date în timpul consultaţiei, reţetele şi certificatele medicale urmând a fi emise electronic.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare a fost trecut în categoria spitalelor regionale Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare a fost trecut în clasa spitalelor regionale prin ordin al Ministerului Sănătăţii, urmând să acorde asistenţă medicală pentru judeţele limitrofe Sălaj şi Satu Mare, inclusiv judeţul Maramureş.
Maramureş: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare recrutează personal medical specializat Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare a scos la concurs 20 de posturi pentru medicii specialişti, pentru a acoperi necesarul de personal.
Maramureş: Peste 50.000 de pacienţi au fost internaţi la SJU Baia Mare anul trecut Baia Mare, 18 ian /Agerpres/- Aproximativ şapte pacienţi pe oră au fost internaţi, în anul 2015, în Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Dr. Constantin Opriş' din municipiul Baia Mare, arată un raport al unităţii medicale dat luni publicităţii.
Maramureş: Spitalul de Urgenţă din Baia Mare, aflat în reparţii capitale, continuă asistenţa medicală Activităţile medicale din Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare sunt îngreunate de reparaţiile capitale a clădirii de 11 etaje efectuate la exterior şi interior.
Maramureş: Reparaţiile Spitalului judeţean de urgenţă se încadrează în termenele contractuale, afirmă Mircea Man Baia Mare, 25 apr /Agerpres/- Preşedintele CJ Maramureş, Mircea Man, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă că evoluţia lucrărilor de reparaţie a spitalului se încadrează în termenele contractuale prevăzute cu executantul şi sunt de bună calitate.
Maramureş: SJU Baia Mare şi-a completat necesarul de medici pe aproape toate specialităţile Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că unitatea medicală a reuşit să acopere etapizat necesarul de medici pe diferite specialităţi în urma angajărilor.