Cele mai citite
 


Rusia: Putin le cere membrilor guvernului său să se lase de fumat
miercuri, 6 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Premierul rus Vladimir Putin le-a cerut marţi membrilor guvernului său să se lase de fumat şi să fie astfel un exemplu pentru cetăţenii ţării.
'Cine dintre membrii guvernului fumează?', a întrebat Putin în timpul unei reuniuni guvernamentale, potrivit RIA Novosti. Numărând mâinile ridicate, Putin a adăugat: 'Cum veţi lupta împotriva fumatului? Trebuie să daţi exemplu personal'.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Rusia ocupă primul loc în lume la consumul de tutun. Din cauza fumatului, 400.000 de oameni mor în fiecare an în Rusia. Aproape 40% din populaţia Rusiei fumează.

Autorităţile intenţionează ca, în decurs de cinci ani, să scadă procentul fumătorilor de la 40% la 25%. În acest sens vor fi luate mai multe măsuri, precum interzicerea fumatului în locurile publice, interzicerea reclamelor la ţigări, creşterea accizelor la tutun.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Imagini şocante pe pachetele de ţigări vândute în Franţa din 2010 Din 2004, numărul pachetelor de ţigări cumpărate în Franţa n-a mai scăzut. Până la sfârşitul anului viitor, ar trebui să apară pe ambalajul ţigărilor imagini şocante, informează cotidianul Le Figaro.
Casa Albă dă asigurări că Barack Obama nu a fumat de nouă luni Purtătorul de cuvânt al lui Barack Obama a afirmat joi că preşedintele Statelor Unite ale Americii (SUA) nu a fumat de nouă luni, dar a recunoscut că renunţarea la ţigări constituie o 'luptă', dat fiind stresul la care este supus liderul american, relatează AFP.
Copiii din ţări cu venituri mici şi medii sunt influenţaţi de reclamele la ţigări Copiii de cinci şi şase ani din ţări cu venituri mici şi medii, precum India şi Brazilia, sunt influenţaţi de reclamele făcute de companiile de ţigări, ceea ce creşte riscul ca aceştia să devină fumători, potrivit unui studiu al unei echipe de cercetători americani, publicat luni, relatează AFP.
Un pachet de ţigări pe zi creşte de 20 de ori riscul de cancer pulmonar (expert) O dietă pe bază de legume reduce de 1,5 ori riscul de cancer la stomac, în timp ce 20 de ţigări fumate pe zi creşte de 20 de ori riscul de cancer pulmonar, a declarat luni, într-un interviu acordat agenţiei de presă Ria Novosti, medicul Mihail Davâdov, directorul Centrului de oncologie Blohin din Moscova...
Rusia, tara cu cel mai mare numar de fumatori din lume /OMS/ Rusia are cel mai mare numar de fumatori din lume, indica un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii prezentat marti Ministerului rus pentru sanatate publica si dezvoltare sociala.
Rusia, ţara cu cel mai mare număr de fumători din lume /OMS/ Moscova, 9 nov /Agerpres/ - Rusia are cel mai mare număr de fumători din lume, indică un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii prezentat marţi Ministerului rus pentru sănătate publică şi dezvoltare socială.