Cele mai citite
 


Constanţa: Municipiul nepavoazat de sărbătorile de iarnă, pentru a putea fi plătiţi însoţitorii persoanelor cu handicap
miercuri, 6 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 2.000 de însoţitori ai persoanelor cu handicap, angajaţi ai Primăriei Constanţa, vor putea fi remuneraţi până la sfârşitul acestui an după ce, marţi, consilierii locali au aprobat rectificarea bugetului municipal, iar banii alocaţi pentru pavoazarea oraşului, de sărbătorile de iarnă, să fie folosiţi pentru salarii.
Potrivit primarului Radu Mazăre, măsura a fost luată după ce guvernanţii au anunţat că nu mai alocă fonduri pentru plata salariilor acestor angajaţi ai autorităţilor locale.
'Guvernul Boc nu ne mai dă bani pentru plata însoţitorilor persoanelor cu handicap. Şi atunci aveam două posibilităţi: fie să nu mai plătim însoţitorii şi se descurca fiecare cum putea, fie să facem o rectificare bugetară şi să luăm banii din altă parte ca să completăm sumele necesare. Am ales a doua variantă. Iar din economiile făcute din stingerea becurilor de pe străzi şi din tăierea din sumele alocate pentru pavoazarea de iarnă, am reuşit să adunăm aproape un milion de dolari, circa 29 miliarde de lei vechi. Cu aceşti bani vom plăti, până la sfârşitul anului, însoţitorii persoanelor cu handicap, după ce, de luna trecută, guvernul nu ne-a mai dat aceşti bani. Ce se va întâmpla de anul viitor, nu ştiu', a declarat primarul Radu Mazăre.
Acesta a precizat că, în urma deciziei luate de administraţia locală, municipiul Constanţa va avea amenajat la iarnă doar orăşelul copiilor. AGERPRES/(AS - Nona Jalbă)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pericole pentru organism in perioada de iarna cauzate de frig, gheata si zapada - Metode de recuperare eficiente dupa accidentari. Aparitia primilor fulgi de nea si a poleiului ne determina sa ne confruntam nu doar cu disconfortul temperaturilor scazute, ci si cu un risc crescut de accidentari. Astfel, mersul si plimbatul, activitati aparent simple in restul anului, devin acum o adevarata provocare.
Premierul Emil Boc: Protocoalele privind intervenţia în caz de viscol trebuiau respectate Protocoalele privind intervenţia autorităţilor statului în caz de urgenţă din cauza viscolului şi zăpezii trebuiau respectate, iar modul în care s-a acţionat în fiecare situaţie în parte va fi analizat, a declarat vineri premierul Emil Boc, după şedinţa de la ora 11.00 a Comandamentului de iarnă de la...
Patru sporturi de iarna care iti mentin sanatatea Iarna este de multe ori perioada in care ne relaxam in familie si ne bucuram de un repaus binemeritat, insa este important sa tinem cont de faptul ca mesele de sarbatori sunt tot mai bogate in grasimi si zaharuri, iar aceasta cere de la sine o activitate fizica constanta si multa miscare. Vestea...
Constanţa:Peste o sută de persoane cu fracturi din cauza gheţii sau cu hipotermie, preluate de ambulanţe iarna aceasta Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa a fost solicitat să intervină, începând cu 1 decembrie 2015 şi până în prezent, pentru a prelua peste o sută de persoane care au suferit fracturi după ce au căzut din cauza zăpezii şi gheţii, dar şi pentru a lua de pe străzi zeci de persoane fără adăpost...
Guvernul discută marţi cea de-a doua rectificare bugetară din acest an Guvernul discută în şedinţa de marţi proiectul de ordonanţă de urgenţă cu privire la rectificarea bugetului de stat pe 2014.
Prima rectificare bugetară din acest an;cei mai mulţi bani merg la Muncă, Interne,Educaţie şi Sănătate Prima rectificare din acest an a bugetelor de stat şi asigurărilor sociale propusă de Ministerul Finanţelor Publice (MFP) prevede majorarea per sold a veniturilor bugetului general consolidat cu 2,92 miliarde de lei şi a cheltuielilor bugetului general consolidate tot cu aceeaşi sumă, domeniile care...