Cele mai citite
 


Examenul de rezidenţiat se va susţine pe 21 noiembrie
miercuri, 6 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii a stabilit condiţiile în care se va desfăşura anul acesta concursul de intrare în rezidenţiat care va fi organizat pe 21 noiembrie.
Potrivit unui comunicat de presă, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a solicitat marţi în şedinţa de colegiu a MS urgentarea finalizării actelor normative care reglementează organizarea concursului şi publicarea acestora.
Ministrul a apreciat activitatea depusă până în prezent în cadrul Comisiei centrale de rezidenţiat, condusă de prof.dr. Adrian Streinu-Cercel.
'Am încredere în experienţa celor care conduc Comisia de rezidenţiat. Au o mare responsabilitate pentru organizarea în bune condiţii a concursului, dar sunt sigur că vor reuşi desfăşurarea unui concurs fără probleme', a declarat Cseke Attila.
În sesiunea din 2010, absolvenţii universităţilor de medicină şi farmacie vor putea concura pe un număr 3.505 locuri şi posturi, dintre care 2.984 locuri şi 521 posturi.
Ministerul Sănătăţii va scoate la concurs 2.740 locuri pentru medicină, 175 locuri pentru medicină dentară şi 69 pentru farmacie.
La acestea se vor adăuga cele 469 posturi scoase la concurs pentru medicină şi 52 posturi pentru farmacie.
Anul acesta, Ministerul Sănătăţii pune accent pe pregătirea medicilor specialişti întrucât există un deficit mare. Din acest motiv au fost luate două măsuri importante: reducerea cu un an a duratei rezidenţiatului pentru 36 de specialităţi şi eliminarea rezidenţiatului cu durata de 7 ani.
Pe de altă parte, a crescut cu aproape 500 numărul locurilor şi posturilor scoase la concurs pentru specialităţile medicale, altele decât cele de medicină de familie.
Raportat la anul trecut, nu vor exista modificări în ceea ce priveşte tematica şi bibliografia, precum şi sistemul de test grilă cu 200 întrebări.
Concursul se va desfăşura în Centrul Universitar Bucureşti, iar înscrierile se fac la sediile direcţiilor de sănătate publică până la data de 29 octombrie 2010, inclusiv.
Toate amănuntele vor fi publicate în revista de specialitate 'Viaţa Medicală' şi pe site-ul www.rezidenţiat.info. AGERPRES/()
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 5.000 de candidaţi la examenul de rezidenţiat Peste 5.000 de candidaţi susţin, duminică, examenul de rezidenţiat pentru care Ministerul Sănătăţii a scos la concurs, în acest an, 3.305 locuri.
MS a publicat metodologia pentru rezidenţiat; mai multe locuri/posturi la medicină generală, medicină dentară şi farmacie Ministerul Sănătăţii (MS) a publicat metodologia pentru examenul de rezidenţiat pentru sesiunea 2016, care va avea loc pe 20 noiembrie, una dintre noutăţi constând în majorarea numărul de locuri/posturi pentru absolvenţii de medicină generală, medicină dentară şi farmacie.
MS va organiza un nou concurs de rezidenţiat pentru posturile rămase neocupate în trei domenii Ministerul Sănătăţii va organiza un nou concurs de intrare în Rezidenţiat pentru posturile şi locurile rămase neocupate în sesiunea din 20 noiembrie 2011, în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, a decis, marţi, Guvernul, printr-o ordonanţă de urgenţă.
Ministerul Sănătăţii scoate la concurs 4.000 de locuri şi posturi pentru rezidenţiat Ministerul Sănătăţii (MS) va scoate la concursul naţional de intrare în rezidenţiat pe care îl va organiza pe 21 noiembrie 4.000 de locuri şi posturi, mai multe pentru specialităţile medicale decât pentru medicina de familie, a informat, vineri, printr-un comunicat de presă MS.
Ministerul Sănătăţii va organiza pe 17 noiembrie concurs de intrare în rezidenţiat Ministerul Sănătăţii va organiza concursul naţional de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie la data de 17 noiembrie, concursul urmând a se desfăşura în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara...
Rectorul UMF Cluj: Ne aşteptam la o participare mai mare la examenul de rezidenţiat Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) 'Iuliu Haţieganu' din Cluj a organizat, duminică, o sesiune specială de rezidenţiat la care au participat 259 de candidaţi, cu mult mai puţini decât locurile disponibile. Pentru acest examen, Ministerul Sănătăţii a scos la concurs 432 de locuri.