Cele mai citite
 


Un nou tratament pentru psoriazis
miercuri, 13 mai 2009   ::   2 Comentarii :: :: Stiri, Dermatologie
 

Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un nou tratament pentru tratarea plăcii psoriazice a fost lansat, miercuri, în România.

Humira (adalimumab) este recomandat pentru tratamentul plăcii psoriazice, moderată până la severă. Medicamentul este primul anticorp monoclonal 100% uman, pentru tratamentul psoriazisului, care se poate auto-injecta.

Psoriazis este o boală autoimună cronică, necontagioasă, care provoacă autoagresiunea organismului. Cel mai evident simptom fizic al acestei afecţiuni sunt leziunile roşiatice, elevate, inflamate, cu scuame, ale pielii, numite plăci, care se pot rupe şi pot sângera, a explicat prof. dr. Călin Giurcăneanu, preşedintele Comisiei de Dermatologie din Ministerul Sănătăţii.

El a explicat că boala înseamnă mai mult decât nişte leziuni cutanate dureroase, sugerându-se şi o asociere cu alte stări patologice, inclusiv cu artrita psoriazică. Pacienţii pot suferi şi de depresie, izolare socială şi au o proastă imagine de sine.

Un procent de 3% din populaţia globului este afectată de această boală, în România procentul fiind între 2% şi 3% din populaţie, adică 700 - 800 de mii de persoane, a subliniat prof. dr. Giurcăneanu. Acesta a evidenţiat faptul că psoriazisul poate conduce la infarct de miocard, accident vascular cerebral, artropatii, obezitate, afectare oculară şi psihică.

Între cauzele citate de specialist, pe primul loc se află componenta genetică, dar şi stresul, infecţii, medicamente (mai ales betablocanţii, indometacinul, cortizonul).

Psoriazisul nu se vindecă, se ameliorează, curele heliomarine sunt benefice.

''Psoriazis nu este doar o boală a pielii, este o afecţiune sistemică, autoimună, care, în formele mai severe de manifestare, poate necesita tratament sistemic'', a afirmat prof. Jean-Hilaire Saurat, şeful clinicii de dermatologie al Universităţii din Geneva, Elveţia. ''Pacienţii trataţi cu Humira au beneficiat de o dispariţie rapidă şi semnificativă a leziunilor cutanate, stare menţinută timp de până la un an'', a spus Eugene Sun, vice preşedinte al Global Pharmaceutical Clinical Development Abbott.

''Această indicaţie a Humira îi demonstrează versatilitatea în tratarea eficientă a mai multor afecţiuni autoimune, de la poliartrită reumatoidă la boală Crohn şi acum la psoriazis'', a adăugat acesta.

Cele mai frecvente reacţii adverse ale medicamentului raportate în studiile în psoriazis au fost: rinofaringita (inflamarea mucoasei nazale şi a faringelui), infecţii de tract respirator superior şi cefalee.

Psoriazis afectează aproximativ 125 milioane de oameni din întreaga lume. Severitatea bolii variază de la o persoană la alta, aproximativ 25% dintre persoanele cu psoriazis aflându-se într-un stadiu moderat spre sever al afecţiunii.

Placa psoriazică se poate dezvolta oriunde pe piele, cel mai frecvent apărând în zona scalpului, a genunchilor, a coatelor şi a porţiunii inferioare a spatelui. Poate apărea chiar şi pe mâini sau pe picioare, precum şi la nivelul unghiilor degetelor de la mâini şi picioare. Deşi psoriazisul se manifestă la toate vârstele, apare cu preponderenţă la persoane cu vârste cuprinse între 15 şi 25 de ani. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
de Robu Viorel
Salut , la vasta de 14 ani mi-a aparut psoriazis in prezent am 17 ani folosesc un tratament cu Biozeolyth,Omega 3.6.9 si tinctura de coacaz negru .
Pana sa folosesc aceasta medicamentatie nu puteam sa merg in tricou pe strada iar acum merg fara probleme ,mai sunt probleme pe membrele inferioare unde bubitele sunt mai maricele .
As vrea sa stiu daca un tratament cu enbrel ma poate ajuta sa scap de tot de aceasta bola sa ma pot bucura si eu de o viata frumoasa fara sa ma feresc sa ma vada vreo fata sau sa umblu cu pantaloni lungi vara pe caldurile alea infernale .
Va multumesc.

de maria george
de citeva luni..dupa multe incercari...am reusit sa tin psoriazisul sub control..cu pastile.o crema si un gel de dus....toate naturiste.pentru mai multe detalii id mes mariageorge11

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un nou tratament experimental împotriva psoriazisului are rezultate promiţătoare Un tratament experimental împotriva psoriazisului a permis tratarea plăcilor generate de această maladie în 12 săptămâni, iar starea a peste 90% dintre participanţi s-a îmbunătăţit, potrivit echipei de cercetători de la Universitatea din Manchester care a participat la acest studiu, informează ladepeche...
Pentru psoriazis nu există încă un tratament care să îl vindece Psoriazisul este o afecţiune care afectează în egală măsură bărbaţii şi femeile, iar debutul bolii survine cel mai adesea la vârsta de 15 - 20 de ani.
O nouă terapie pentru psoriazisul scalpului Aproximativ 400.000 de români suferă de psoriazis, o afecţiune cronică recurentă a pielii.
Prof. Călin Giurcăneanu: Psoriazisul nu este o boală contagioasă Psoriazisul nu este o boală contagioasă, poate fi uşor de diagnosticat, dar greu de tratat, a subliniat luni într-o conferinţă de presă prof. Călin Giurcăneanu, preşedinte Societăţii Române de Dermatologie (SRD), la lansarea campaniei cu prilejul Zilei Mondiale a Psoriazisului.
Campanie de susţinere a bolnavilor cu psoriazis O campanie de suport pentru pacienţii bolnavi de psoriazis a fost lansată marţi de Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune.
Campanie de informare şi educare privind psoriazisul; 400.000 de români suferă de această afecţiune O nouă campanie de informare şi educare medicală a populaţiei cu privire la psoriazis a fost lansată marţi, cu prilejul Zilei Mondiale a Psoriazisului, de Societatea Română de Dermatologie (SRD) în parteneriat cu Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune (APAA).