Cele mai citite
 


O bună parte din spitalele bulgăreşti dau simbolic statul în judecată
miercuri, 6 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Majoritatea spitalelor din Bulgaria au formulat acţiuni în instanţă împotriva Fondului Naţional de Asigurări de Sănătate, din cauza întârzierilor şi risipei cu care se fac plăţile către unităţile sanitare, transmite agenţia bulgară de ştiri Novinite.
Între 160 şi 170 de spitale, adică mai mult de jumătate din total la nivelul întregii ţări, au dat statul în judecată pentru neplata unor drepturi estimate la aproape 150 milioane leva, se arată într-un document al Asociaţiei Medicale Bulgare (AMB).

Până în prezent, nu au fost efectuate plăţile pentru luna august, iar în ce priveşte intervalul martie-iulie, spitalele au primit doar 80 la sută din fonduri.

Acţiunile în instanţă au fost formulate în mod simbolic, deoarece niciun spital nu îşi poate permite să plătească taxe de judecată pentru asemenea sume de bani, precizează Novinite.

AMB apreciază situaţia creată drept una 'fără precedent'.

Spitalele din Bulgaria au fost nevoite să recurgă la amânarea intervenţiilor chirurgicale din lipsă de materiale. De asemenea, pacienţii au fost nevoiţi să ceară mâncare de acasă. Mai mult, furnizorii de medicamente şi echipament medical au avertizat că vor trece la întreruperea aprovizionării unităţilor medicale.

Totodată, medicii bulgari sunt pregătiţi să recurgă la proteste de stradă, în cazul în care doleanţelor lor nu vor fi îndeplinite, un calendar al acţiunilor de protest urmând să fie prezentat în curând, mai precizează AMB.

Parlamentul bulgar urmează să voteze numirea unui nou ministru al sănătăţii, în timp ce opoziţia iniţiază un vot de neîncredere în privinţa politicii guvernului în domeniul sănătăţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Asociaţia Dăruieşte Viaţă a dat în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate Asociaţia Dăruieşte Viaţă anunţă că a dat în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), susţinând că pacienţii bolnavi de cancer "sunt nevoiţi să aştepte şi trei luni ca să primească un medicament prescris de către medicul curant sau aprobarea pentru un PET/CT".
DNA: Director executiv adjunct la Casa de Asigurări de Sănătate Olt, trimis în judecată Procurorii DNA Craiova au trimis-o în judecată pe Ortanţa Ciobanu, director executiv adjunct în cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt, pentru luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată.
Directorul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate din Bulgaria, acuzat de Parchet Sofia, 19 apr - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Jeni Naceva, director al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate din Bulgaria, a fost pusă sub acuzare luni de Parchet pentru abuz de serviciu. Una dintre acuzaţiile aduse doamna Naceva este aceea că, în perioada februarie-mai 2009, în...
CNAS: Orice sistem de asigurări de sănătate instituie mecanisme de control; vrem eliminarea aprobării dosarelor în comisii Orice sistem de asigurări de sănătate îşi instituie mecanisme de control când este vorba despre valori mari ale medicamentelor acordate pacienţilor, a precizat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al CNAS, Augustus Costache, adăugând că instituţia intenţionează să propună instituirea de registre...
DIICOT: Cinci inculpaţi trimişi în judecată pentru decontări ilegale de peste 7 milioane de lei de la CJAS Brăila Procurorii DIICOT au dispus, marţi, trimiterea în judecată a cinci persoane şi a societăţii Ahmeya Pharm SRL într-un dosar care vizează decontări ilegale de peste 7 milioane de lei de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Brăila.
Un medicament oncologic solicitat de pacienţii care au dat CNAS în judecată, oferit gratuit de o companie (surse) Medicamentul Yervoy, eficient în tratarea melanomului malign, a fost oferit gratuit într-un program pacienţilor cu afecţiuni oncologice de o companie producătoare de medicamente, au declarat miercuri pentru AGERPRES surse medicale.