Cele mai citite
 


Brăila: Peste 130 de elevi, descoperiţi cu râie şi păduchi
marţi, 5 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Brăila, 5 oct /Agerpres/ - Peste 130 de elevi din judeţul Brăila au fost depistaţi cu râie şi păduchi, la început de an şcolar, în urma triajului epidemiologic făcut de către personalul medical din şcoli şi grădiniţe.
Din datele centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, în urma verificării a peste 28 mii de elevi, au fost depistate 109 de cazuri de copii cu păduchi şi 23 de cazuri cu râie.
Din cele 109 de cazuri de pediculoză (păduchi), 83 au fost descoperite la copiii din mediul urban, respectiv 52 la grădiniţe şi 31 în şcoli generale.
De asemenea, toate cele 23 de cazuri de scabie (râie) au fost înregistrate în mediul urban, dintre care 2 în grădiniţe şi 21 în şcoli.
În afară de cazurile de râie şi păduchi, au mai fost descoperiţi 214 elevi cu boli infecto-contagioase, 23 cu micoze şi 9 cu boli ale căilor respiratorii superioare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Peste o sută de elevi depistaţi în şcoli cu păduchi şi râie Peste o sută de elevi au fost depistaţi cu păduchi şi râie în şcolile din judeţul Brăila în urma triajului epidemiologic realizat pentru evitarea răspândirii bolilor infecţioase şi parazitare în colectivităţile şcolare, potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Brăila.
Brăila: Peste 100 de elevi găsiţi cu păduchi la început an şcolar Peste 100 de elevi din grădiniţele, şcolile şi liceele brăilene au fost găsiţi cu păduchi la începutul noului an şcolar, în urma triajului epidemiologic realizat de medicii şcolari şi cei de familie, potrivit datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, dr. Andreia...
Galaţi: 190 de elevi s-au prezentat la cursuri cu păduchi sau râie Galaţi, 28 sep/Agerpres/- Un număr de 190 de elevi din judeţ s-au prezentat la cursuri cu păduchi sau râie, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, care a terminat de adunat rezultatele triajului epidemiologic făcut în unităţile de învăţământ la fiecare început de an şcolar.
Brăila: Aproape 130 de elevi, depistaţi cu păduchi la început de an şcolar Peste o sută de elevi din judeţul Brăila au fost depistaţi cu păduchi la început de an şcolar, iar alţi 300 cu boli transmisibile, a informat miercuri purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, dr. Andreea Gavrilescu.
Hunedoara: Peste 300 de elevi au fost depistaţi cu păduchi şi râie Peste 300 de elevi care învaţă în şcolile şi liceele din judeţul Hunedoara au fost depistaţi cu păduchi şi râie, în urma controalelor efectuate de medici, de la începutul anului şcolar şi până în prezent, constatându-se o creştere a numărului de cazuri, comparativ cu anul trecut.
Constanţa: Sute de elevi, depistaţi cu păduchi şi micoze Aproape 450 de elevi au fost depistaţi cu păduchi, râie, micoze şi alte boli parazitare, în urma triajului epidemiologic efectuat de medici în unităţile de învăţământ din judeţul Constanţa, după începerea noului an şcolar.