Cele mai citite
 


Mureş: Aproape 3.000 de angajaţi din sănătate deschid procese după reducerea salariilor
miercuri, 6 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În jur de 3.000 angajaţi din sănătate din judeţul Mureş pregătesc acţiuni în instanţă ca urmare a reducerilor salariilor cu 25%, a declarat presei, marţi, secretarul general al CNSLR Frăţia Mureş, Maria Dăndărău.
''Este vorba despre reducerea cu 25%, pe care noi o considerăm ilegală (...) De la Columna au depus acţiuni vreo 200-300 de oameni, iar de la Sanitas vor fi 3.000 de membri care vor avea acţiune în instanţă, atâţia câţi membri de sindicat sunt, peste 3.000 de la toate spitalele. Au făcut acţiune separată Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul Clinic Judeţean, cel din Sovata, urmează acum Târnăveniul, Luduşul, deci fiind acţiuni mai mari, în funcţie de cum se adună tabelele de la membrii de sindicat', a mai spus Dăndărău.
Potrivit acesteia, sindicaliştii de la 'Columna', care grupează angajaţii din Casa de Asigurări de Sănătate, au depus acţiunile în instanţă, având fixate termene de judecată, în timp ce membrii Sanitas urmează să deschidă procese în această săptămână, semnând deja contractele de reprezentare cu avocaţii.
''Cred că la nivelul judeţului Mureş, tot ce înseamnă sistem bugetar care are sindicate în CNSLR Frăţia va acţiona în judecată. Pe mai multe căi, evident, fiecare încearcă, pe câte o cale, să găsească rezolvarea, astfel încât membrii de sindicat să-şi primească banii înapoi şi să nu le mai fie ciuntite salariile', a conchis Maria Dăndărău.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Sanitas salută decizia managerilor spitalelor de a nu semna contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna a salutat decizia managerilor spitalelor din judeţ de a nu semna contractele de finanţare cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS).
DNA: Director executiv adjunct la Casa de Asigurări de Sănătate Olt, trimis în judecată Procurorii DNA Craiova au trimis-o în judecată pe Ortanţa Ciobanu, director executiv adjunct în cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt, pentru luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată.
Gorj: Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, sancţionat de Casa de Asigurări de Sănătate din cauza unor nereguli Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost sancţionat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, în urma unor nereguli constatate în unitatea medicală, a declarat, joi, directorul CJAS Gorj, Daniel Bondoc.
CASMB: Serviciile acordate răniţilor de la Colectiv pentru perioada de urgenţă, decontate; ulterior, fiecare caz va fi analizat Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) precizează că toate serviciile acordate celor 30 de răniţi în incendiul de la clubul Colectiv, pentru perioada de urgenţă, au fost decontate.
Mureş: Cardul de asigurări de sănătate va fi testat pe aproape 220 de beneficiari de servicii de dializă Casa de Asigurări de Sănătate Mureş urmează să demareze procedura de distribuire a cardurilor de asigurări sociale de sănătate, care vor fi testate în cazul a 213 pacienţi care beneficiază de dializă, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Rodica Biro, director în cadrul instituţiei.
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...