Cele mai citite
 


Călăraşi: Numărul infecţiilor acute ale căilor respiratorii superioare şi al pneumoniilor este în creştere
miercuri, 6 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul cazurilor de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi de pneumonie este în uşoară creştere, informează, marţi, printr-un comunicat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Călăraşi.
În ultima săptămână, prin sistemul de supraveghere a gripei şi afecţiunilor virale respiratorii a fost raportat la nivelul judeţului un număr total de 794 de îmbolnăviri diagnosticate clinic ca infecţii de căi respiratorii superioare, cele mai multe la copii, respectiv 661 de cazuri.
Din totalul de 794 de cazuri, opt copii au fost spitalizaţi.
În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 215 cazuri de pneumonie, dintre care 43 au fost spitalizate.
Dacă numărul cazurilor de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi pneumonie este în uşoară creştere faţă de săptămâna 20-26 septembrie, când s-au înregistrat 708 cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi 199 de cazuri de pneumonie, cifrele se înscriu în limita valorilor statistic aşteptate, se menţionează în comunicatul DSP.
În perioada similară a anului 2009 (28 septembrie - 4 octombrie), la nivelul judeţului au fost raportate 1.045 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi 225 cazuri de pneumonie. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Creşte numărul cazurilor de gripă în judeţ În ultima săptămână, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a înregistrat din judeţ 34 cazuri suspecte de gripă, şapte dintre pacienţi fiind internaţi în Secţia de boli infecţioase din cadrul Spitalului de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava...
Bistriţa-Năsăud: Un nou deces din cauza unei pneumonii; numărul cazurilor de gripă, în creştere Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud a raportat un nou deces provocat de o pneumonie, în cazul unui bărbat de 50 de ani din municipiul Bistriţa, care suferea şi de o boală de inimă cronică.
DSP Bihor: Au crescut îmbolnăvirile prin infecţii respiratorii Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului (DSP) Bihor a anunţat miercuri creşterea numărului de îmbolnăviri prin infecţii acute respiratorii la populaţia judeţului, în perioada 11-17 februarie, comparativ cu săptămânile anterioare şi cele din sezonul iernii trecute.
Dâmboviţa: Numărul cazurilor de viroze este în creştere Numărul îmbolnăvirilor cu viroze este în creştere în judeţul Dâmboviţa, Direcţia de Sănătate Publică anunţând, miercuri, peste 1.800 de cazuri de infecţii ale căilor respiratorii superioare.
Dolj: Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut cu 58% în ultima săptămână Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut în ultima săptămână în judeţul Dolj cu 58%, de la 1.427 de cazuri înregistrate săptămâna anterioară, la 2.255 de cazuri.
Galaţi: Numărul cazurilor de gripă din judeţ a ajuns la opt Galaţi, 19 feb /Agerpres/- Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Galaţi a fost notificată de către Institutul Cantacuzino din Bucureşti despre faptul că au fost confirmate două noi cazuri de gripă la persoane din judeţul Galaţi, numărul total al persoanelor diagnosticate cu această boală ajungând la opt...