Cele mai citite
 


Institutul Cantacuzino a finalizat producerea vaccinului gripal sezonier
miercuri, 6 octombrie 2010   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Institutul Cantacuzino a finalizat producerea a peste un milion de doze de vaccin gripal sezonier, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, dr. Gabriel Ionescu, managerul instituţiei.
Acesta a menţionat că vaccinul gripal sezonier 2010-2011 cuprinde trei tulpini, respectiv AH1N1, care este şi tulpina pandemică, AH3N2 şi B.
Aceste doze sunt destinate categoriilor cu risc, cum ar fi bolnavii cronici sau persoanele instituţionalizate.
Dr. Gabriel Ionescu a mai spus că, în prezent, se continuă modernizarea şi montarea noilor echipamente, astfel încât anul viitor să înceapă şi producerea vaccinului BCG.
În ceea ce priveşte datoriile institutului, managerul a afirmat că acestea vor fi achitate imediat ce vor fi încasaţi banii pentru vaccinul gripal sezonier. O mare parte din datorii vizează producerea vaccinului pentru acest an.
''Aproape am închis datoriile pentru anul 2009 şi acum am rămas cu datoriile din acest an'', a menţionat acesta.
El a susţinut că în luna august au fost alocate prin rectificare bugetară sume importante pentru producerea vaccinului sezonier gripal şi pentru plata lucrărilor şi echipamentelor achiziţionate şi care urmează să mai fie achiziţionate pentru modernizarea liniei de producţie a vaccinului gripal sezonier şi pentru producerea vaccinului BCG, pe lângă finanţarea Băncii Mondiale.
''În martie am primit un milion de lei şi la a doua rectificare 1.400.000 de lei. Banii intră efectiv numai după ce ducem documentele care atestă efectuarea serviciilor. Din primul milion am plătit 560.000 de lei, diferenţa fiind pentru finalizarea instalaţiei de apă pentru vaccinul BCG, iar pentru banii din a doua rectificare, 1,4 milioane de lei, am depus documentaţia şi aşteptăm primirea banilor, pentru a plăti firmele, care în cea mai mare parte au fost înţelegătoare'', a precizat Ionescu.
În ceea ce priveşte personalul, managerul institutului a tras un semnal de alarmă, arătând că un număr important de specialişti şi-au depus demisiile pentru că au găsit job-uri mai bine plătite.
''Trebuie să găsim soluţii pentru creşterea încasărilor, asta va fi greutatea în viitor'', a mai spus dr.Gabriel Ionescu.
Notare
Comentarii
de Matei Mariana
In ce farmacii se gaseste vaccinul Cantgrip ???

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Institutul Cantacuzino poate relua de luni producţia de vaccin gripal sezonier Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare ''Cantacuzino'' poate relua, de luni, producţia de vaccin gripal sezonier.
Nicolăescu: Lotul de vaccin antigripal produs la Cantacuzino va pleca spre ţară în două tranşe, în decembrie şi ianuarie Prima tranşă de doze de vaccin antigripal produsă la Institutul Cantacuzino va pleca în ţară în jurul datei de 16 decembrie, iar cea de-a doua tranşă în jur de 6 ianuarie, a declarat luni ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
Institutul Cantacuzino poate relua producţia de vaccin ''Cantacuzino'' poate relua producţia de vaccin gripal sezonier începând de luni, 17 mai 2010.
Experţi ai OMS verifică de luni linia de producţie de la Cantacuzino Experţi de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) vor veni în perioada 24 - 28 februarie la Institutul Cantacuzino din Bucureşti pentru a sprijini revizuirea proceselor tehnologice, după ce Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a constatat că anumite neconformităţi...
MS: Vaccinul antigripal de la Cantacuzino are reacţii adverse minore; va fi folosit numai în caz de pandemie Vaccinul antigripal produs de Institutul Cantacuzino prezintă reacţii adverse minore, comparabile cu cele ale vaccinurilor din import, neînregistrându-se reacţii adverse severe în urma testelor efectuate până în prezent, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii.
ANM: Vaccinul antrigripal de la Cantacuzino nu a primit aviz de conformitate Preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale(ANMDM), dr. Marius Savu, a declarat joi, pentru AGERPRES, că vaccinul antigripal de la Institutul Cantacuzino nu a primit aviz de conformitate, acesta fiind motivul pentru care dozele nu vor fi folosite în perioada următoare...