Cele mai citite
 


Terapia integrativă
joi, 7 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Altfel de medicina
 

Patronatul Medicinei Integrative (PMI) din România, membru al confederaţiei CONPIROM, a organizat, marţi, masa rotundă cu tema 'Caracteristici şi probleme întâlnite în experienţa organizaţiilor care au lucrat şi lucrează cu persoane diagnosticate cu cancer'.

Acţiunea reprezintă o etapă premergătoare din cadrul proiectului 'Reţea multiregională pentru terapie integrativă, consiliere şi reintegrare socială a persoanelor diagnosticate cu cancer', proiect co-finanţat din Fondul Social European, POS DRU 2007 - 2013, Axa prioritară 6.

Obiectivul general este crearea unei reţele de centre cu acoperire multiregională pentru consolidarea capacităţii, competenţelor şi a stimei de sine a persoanelor diagnosticate cu cancer, iar mijlocul de atingere a acestuia va fi dezvoltarea unui pachet de servicii de informare, consiliere şi terapie pentru grupurile ţintă, în cadrul unor centre noi formate în regiuni cum sunt: Bucureşti - Ilfov - cu centrul de consiliere şi terapie integrativă Bucureşti; Nord - Vest - cu centrul de consiliere şi terapie integrativă Cluj-Napoca; Nord - Est - cu centrul de consiliere şi terapie integrativă Iaşi.

Grupul ţintă se împarte în două categorii. 500 de persoane diagnosticate cu cancer - 50 bărbaţi şi 450 femei. Dintre acestea, 250 de persoane diagnosticate cu cancer mamar, 200 de persoane diagnosticate cu cancer de col uterin, 50 de persoane diagnosticate cu cancer testicular.

Al doilea grup este de 1.000 de persoane din familiile de aparţinători ai persoanelor diagnosticate cu cancer.

Durata proiectului este 36 de luni (iunie 2010 - iunie 2013).

'În prezent, PMI numără 147 de membri şi are reprezentare la nivel naţional în 22 de Comisii de administrare judeţene al Casei de Asigurări de Sănătate. PMI este afiliat la CONPIROM, cea mai mare confederaţie patronală din România, asigurând astfel o comunicare eficientă cu o platformă vastă a mediului de afaceri. Prin derularea şi implementarea acestor două proiecte co-finanţate de către Fondul Social European, dorim să sensibilizăm angajatorii, astfel încât ei să contribuie la procesul de reintegrare a persoanelor care suferă de boli incurabile cum este cancerul sau de integrare pe piaţa muncii', a declarat Liviu Mandler, preşedintele Patronatului Medicinei Integrative din România, manager de proiect.

'Medicina integrativă este o practică medicală orientată spre vindecarea globală a pacientului prin activarea capacităţii autoregenerative intrinsecă a organismului, care se bazează pe îmbinarea medicinii alopate convenţionale cu diferite terapii complementare şi alternative - fitoterapie, dietoterapie, terapii psihologice, Ayurveda, acupunctură, homeopatie, biorezonanţă. Este un sistem care preia cu discernământ ştiinţific ceea ce este cel mai bun din punctul de vedere al pacientului - beneficiu, lipsa toxicităţii, cost - atât din medicina modernă, cât şi din cea tradiţională', a explicat dr. Marilena Gilcă .

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Asistenţă gratuită pentru bolnavii de cancer, la Centrului Teritorial de Informare, Consiliere şi Terapie ONCOSUPORT Nord-Est Bolnavii de cancer beneficiază începând de vineri de sprijin din partea specialiştilor din cadrul Centrului Teritorial de Informare, Consiliere şi Terapie ONCOSUPORT Nord-Est.
Cluj: Centru de consiliere şi activităţi inter-relaţionale pentru persoanele diagnosticate cu cancer Un centru de consiliere şi activităţi inter-relaţionale pentru persoanele diagnosticate cu cancer, cele care au depăşit cu bine perioadele de tratament, precum şi pentru membrii familiilor lor a fost deschis recent la Cluj-Napoca de către Patronatul Medicinei Integrative, în cadrul unui proiect dedicat...
Bănicioiu: Testarea gratuită a cancerului de col uterin - în nouă centre; gândim un program şi pentru cancerul la sân Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat, joi, că în România există nouă centre regionale de testare gratuită pentru depistarea cancerului de col uterin, arătând că se gândeşte la un program similar şi pentru cancerul la sân.
România - pe harta mondială a chirurgiei oncoginecologice: 5% dintre intervențiile de tratament conservator pentru cancerul de col uterin din lume se realizează la noi în țară, fără nicio complicație sau recidivă a bolii. 8 din 52 de femei operate prin această intervenție, în România, au decis să aibă copii și au dus sarcina la termen în condiții perfect...
Vaslui: Fostul şef al Casei de Asigurări de Sănătate Iaşi a deschis un spital în oraşul Negreşti Fostul şef al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Iaşi, medicul chirurg Iulian Şerban a deschis un centru medical în oraşul vasluian Negreşti, unde Spitalul Orăşenesc a fost închis în anul 2011, pe timpul guvernării Boc.
Mureş: Mortalitatea generată de cancerul de col uterin, necunoscută în lipsa unui Registru Naţional de Cancer În România nu există deocamdată studii publicate despre incidenţa cancerului de col uterin şi nici nu se cunoaşte exact care este nivelul mortalităţii din aceste motiv, ca urmare a inexistenţei unui Registru Naţional de Cancer.