Cele mai citite
 


Test SIDA pentru toată populaţia Franţei
miercuri, 6 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Paris, 6 oct /Agerpres/ - Toată populaţia Franţei, de vârste cuprinse între 15 şi 70 de ani, va putea să se testeze de SIDA de acum înainte, fără ca această măsură să fie obligatorie, potrivit planului anti-SIDA 2010-2014 elaborat de ministrul francez al sănătăţii, Roselyne Bachelot, dezvăluit miercuri de cotidianul Liberation.
Până în prezent, medicii nu propuneau testul decât persoanelor suspecte prin comportamentul lor riscant şi în anumite momente ale vieţii lor, aminteşte ziarul.

În decembrie, o campanie naţională de informare îi va invita astfel pe toţi profesioniştii sănătăţii să propună acest test pacienţilor lor, fără obligaţie, potrivit Ministerului Sănătăţii.

În prezent, în Franţa, sunt înregistraţi circa 150.000 de seropozitivi, dar aproape o treime dintre ei îşi ignoră statutul şi se estimează că în fiecare an se contaminează încă 7.000 de persoane, dintre care jumătate în Ile-de-France /regiunea pariziană/.

Planul mai prevede crearea unui Comitet naţional pilot care va urmări lunar aplicarea măsurilor şi eficienţa lor cu obiective în cifre: să reducă cu 50 % noile cazuri în cinci ani şi cu 20 % mortalitatea prin SIDA.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UNOPA a demarat o campanie de Informare şi Educare cu ocazia Zilei Mondiale SIDA Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) a demarat marţi în 20 de judeţe ale ţării şi on-line o campanie naţională de informare şi educare cu ocazia Zilei Mondiale SIDA - 1 decembrie.
Carla Bruni lansează o campanie pentru eradicarea transmiterii materne a SIDA Prima doamnă a Franţei, Carla Bruni-Sarkozy, a patronat, miercuri, lansarea unei campanii a Fondului Global de Luptă împotriva SIDA, campanie care urmăreşte eradicarea transmiterii materne a virusului HIV până în anul 2015, transmite Efe.
Campanie de informare cu privire la siguranţa, calitatea şi eficienţa medicamentelor generice, lansată de APMGR O campanie naţională de informare şi educare cu privire la siguranţa, calitatea şi eficienţa medicamentelor generice a fost lansată miercuri de Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), cu sprijinul Ministerului Sănătăţii (MS) şi al Agenţiei Naţionale a Medicamentelor şi ...
Campanie naţională de educaţie rutieră Accidentele de circulaţie, produse în 2010, în România, s-au soldat cu circa 7.000 de persoane rănite şi cu peste 2.300 de morţi, a spus joi Anca Boagiu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, la lansarea Campaniei naţionale de educaţie rutieră 'Atenţie! Circul şi eu!'.
Franţa va aloca peste un miliard de euro în decurs de trei ani Fondului mondial de luptă împotriva SIDA Franţa va menţine contribuţia sa la Fondul mondial de luptă împotriva SIDA, tuberculozei şi paludismului la nivelul de 1,08 miliarde de euro pentru perioada 2017-2019, reprezentând 360 de milioane de euro pe an, a informat preşedintele ţării, François Hollande, citat de AFP.
Campanie naţională de prevenire a cancerului de piele Peste 300 de medici dermatologi din toată ţara, membri ai Societăţii Române de Dermatologie (SRD), vor oferi pacienţilor consultaţii gratuite, pe 25 mai, cu prilejul 'Zilei Europene pentru Depistarea Melanomului'.