Cele mai citite
 


Masajul cardiac este mai eficient fără respiraţie gură la gură (studiu)
joi, 7 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Afectiunile inimii
 

În cazul manifestării unei crize cardiace, masajul cardiac este mai eficient, ca primă măsură de ajutor, dacă nu este folosit în asociere cu respiraţia gură la gură, conform unui studiu publicat marţi în revista Journal of the American Medical Association (JAMA), transmite AFP.

Aproximativ 300.000 de persoane sunt victime în fiecare an ale unui infarct miocardic în SUA, criză produsă în afara mediului spitalicesc. Şansele de supravieţuire ale pacienţilor cresc în cazul în care o persoană care este martor a crizei acordă un prim ajutor constând într-o reanimare cardio-pulmonară, până la sosirea salvării. Însă şansele de supravieţuire ale victimei cresc şi mai mult, dacă primul ajutor constă doar în masaj cardiac, neasociat tehnicii de respiraţie gură la gură.

Studiul publicat în ultimul număr al JAMA a fost realizat în cadrul unui program lansat în Arizona în 2005, program ce vizează îmbunătăţirea şanselor de supravieţuire pentru victimele crizelor cardiace. În cadrul acestui program a fost lansată şi o campanie de informare privind încurajarea acordării unui prim ajutor constând doar în masaj cardiac, fără respiraţie gură la gură sau gură la nas.

Studiul a fost realizat între ianuarie 2005 şi decembrie 2009 pe 4.415 de persoane de peste 18 ani ce au fost victime ale unor crize cardiace. Dintre acestea, 2.900 de persoane (65,6%) nu au beneficiat de nici o intervenţie de prim ajutor în momentul infarctului, 666 de persoane (15,1%) au primit un prim ajutor convenţional, cu ventilaţie artificială, iar 849 de persoane (19,2%) au primit doar un masaj cardiac.

Procentul de supravieţuire la momentul externării a fost de 5,2% pentru cei care nu au beneficiat de prim ajutor, de 7,8% în cazul celor care au primit primul ajutor constând în masaj cardiac şi ventilaţie artificială şi respectiv de 13,3% pentru cei care au primit doar masajul cardiac.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nasterea O femeie aflata in pragul nasterii are nevoie nu doar de ingrijire obstretica buna obstetrica, ci si de sprijin practic si psihologic. Exista multe cai prin care va puteti pregati pentru eveniment si o mare varietate de metode naturale pe care le puteti folosi in timpul travaliului pentru...
Riscul de infarct este mai mare la persoanele care îşi pierd locul de muncă (studiu) Riscul de infarct este mai mare la persoanele care îşi pierd locul de muncă, lucru care constituie o veste proastă în contextul actual. Pierderea locului de muncă ar putea mări riscul de criză cardiacă, arată un studiu publicat în revista 'Archives of International Medecine' şi menţionat de huffingtonpost...
Infarctele silenţioase sunt mai frecvente decât se credea Washington, 21 aprilie /Agerpres/ - Infarctele miocardice silenţioase, care se produc fără simptomele obişnuite ale unui infarct, sunt mult mai frecvente decât credeau medicii, în special în cazul persoanelor suspectate de a suferi de maladii coronariene, conform unui nou studiu publicat luni, informează...
Infectarea cu HIV creşte cu 50% riscul de infarct (studiu) Infectarea cu HIV, virusul care provoacă SIDA, sporeşte cu circa 50% riscul de criză cardiacă, potrivit unui studiu realizat în rândul a 82.000 de persoane din SUA şi făcut public luni, care confirmă cercetări precedente, informează AFP.
Club Colectiv - Doctori de la maternitatea Bucur: Erau mai mult arşi în interior decât pe exterior Mai mulţi doctori şi asistente de la Maternitatea Bucur, aflată în imediata apropiere a clubului Colectiv, au povestit luni momentele petrecute imediat după izbucnirea incendiului de vineri noapte.
SUA: Interzicerea fumatului în locurile publice s-ar solda cu 18 000 de infarcturi mai puţin Interzicerea fumatului în locurile publice din Statele Unite s-ar solda anual cu 18 000 spitalizări mai puţin pentru crize cardiace, se spune într-un studiu apărut joi, preluat de AFP.