Cele mai citite
 


MS: Gratuitatea medicaţiei pentru bolnavii din programele naţionale de sănătate se menţine
joi, 7 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bolnavii de diabet, tuberculoză, HIV/SIDA, cei cu afecţiuni oncologice, hemofilie, sau cei care au suferit un transplant şi care se află incluşi în programele naţionale ale Ministerului Sănătăţii vor beneficia, în continuare, de medicamente în mod gratuit, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, AGERPRES.
Ministrul Sănătăţii a aprobat miercuri proiectul de ordin privind stabilirea preţurilor de decontare ale medicamentelor care se acordă bolnavilor în cadrul Programelor naţionale de sănătate nominalizate prin Hotărârea de Guvern nr. 261/2010 privind aprobarea programelor naţionale de sănătate pentru anul 2010. Acesta va abroga Ordinul ministrului Sănătăţii 426/2009 care stabileşte că preţul de decontare al medicamentelor este cel din Catalogul Naţional al Medicamentelor de uz uman - Canamed.
Proiectul de act normativ se află în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii şi la adresa www.ms.ro.

Săptămâna viitoare, MS va organiza o serie de întâlniri tehnice cu reprezentanţii farmaciştilor şi cei ai distribuitorilor pentru a discuta eventuale propuneri şi observaţii la proiectul de ordin.
Conform proiectului de act normativ, Ministerul Sănătăţii a modificat metodologia de calcul a preţurilor de decontare a medicamentelor din lista C2, astfel încât să poată susţine decontarea tratamentelor necesare acestor bolnavi, şi aceştia să nu fie afectaţi.

În noul mod de calcul vor fi diminuate adaosul distribuitorului şi adaosul pentru farmacii.
Dacă până în prezent adaosul distribuitorului varia între 14% şi o sumă fixă de 30 de lei, în noul sistem acesta va avea o valoare fixă de 4%.
De asemenea, adaosul pentru farmacii va fi unic, în procent de 1,5%. În formula veche, acesta putea varia între 24% şi suma fixă de 35 lei.

Proiectul de ordin prevede ca noul preţ de decontare să nu depăşească preţul din Catalogul Naţional al Medicamentelor de uz uman - Canamed minus 12%.
Noul sistem de calcul al preţului de decontare pentru medicamentele din lista C2 va duce la o reducere de aproximativ 24%, ceea ce va permite Ministerului Sănătăţii să poată susţine costurile astfel încât pacienţii să nu fie nevoiţi să plătească contribuţie pentru achiziţionarea tratamentului necesar. În Lista C2 sunt incluse peste 1400 medicamente necesare tratamentului unor boli cronice.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS: De la 1 august se vor modifica preţurile de decontare la medicamentele pentru bolnavi cronic Preţurile de decontare ale medicamentelor care se acordă bolnavilor în cadrul programelor naţionale de sănătate vor fi modificate începând cu 1 august, a anunţat Ministerul Sănătăţii printr-un comunicat remis luni.
MS a modificat metodologia de calcul al preţurilor de decontare pentru medicamentele gratuite Ministerul Sănătăţii a modificat metodologia de calcul al preţurilor de decontare pentru medicamentele care se acordă, gratuit, bolnavilor în cadrul programelor naţionale de sănătate, astfel încât să fie încurajat consumul de medicamente generice, informează un comunicat de presă remis vineri AGERPRES...
Programele naţionale de sănătate şi contractul-cadru, prelungite până la începutul lunii martie Programele naţionale de sănătate şi Contractul-cadru pentru acordarea asistenţei medicale se vor prelungi până la începutul lunii martie 2013, informează Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă.
Guvernul a aprobat programele naţionale de sănătate derulate şi finanţate în 2015 şi 2016 de MS şi CNAS Guvernul a aprobat miercuri, printr-o hotărâre, programele naţionale de sănătate care vor fi derulate şi finanţate în 2015 şi în 2016 de Ministerul Sănătăţii şi de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, informează Biroul de presă al Executivului.
APMG: Noul sistem de calcul al preţului la medicamente afectează pacienţii Noul sistem de calcul al preţurilor pentru medicamentele de pe lista C2 afectează pacienţii, se arată într-un comunicat de presă transmis de Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice (APMG).
MS a decis să modifice actele normative privind derularea programelor de sănătate, în urma demersurilor ATR Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate au decis să modifice actele normative privind derularea programelor de sănătate, precum şi preţurile de decontare a medicamentelor care se acordă bolnavilor din cadrul programelor naţionale de sănătate, la iniţiativa Asociaţiei Transplantaţilor...