Cele mai citite
 


Mehedinţi: Numărul virozelor şi pneumoniilor, în creştere
joi, 7 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul cazurilor de infecţii acute ale căilor respiratorii a persoanelor vulnerabile la astfel de îmbonăviri a crescut în octombrie cu aproximativ 350 de cazuri faţă de cel înregistrat la sfârşitul lunii septembrie.
Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, dr. Romaniţa Ionovici, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că şi numărul pneumoniilor acute au crescut, în acelaşi interval de timp, de la 351 la 391 cazuri, motivul fiind varaţiile de temperatură produse ca urmare a intrării în sezonul rece.

'Au necesitat internări în spitale 35 de persoane diagnosticate cu viroză şi 53 de persoane diagnosticate cu pneumonii. Unităţile spitaliceşti dispun de medicamentaţia necesară tratamentelor acestora', a precizat Ionovici.
Potrivit sursei citate, DSP Mehedinţi a demarat procedurile de pregătire a campaniei de vaccinare anti-gripală a populaţiei care va începe imediat ce Ministerul Sănătăţii va repartiza judeţului dozele de vaccinuri ce vor fi stabilite.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Peste 13.200 persoane imunizate contra virozelor şi pneumoniilor Numărul virozelor respiratorii şi al pneumopatiilor a scăzut în judeţ ca urmare a distribuirii vaccinurilor antigripale categoriilor de persoane vulnerabile, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, Codruţa Vochescu.
Mehedinţi: Numărul cazurilor de viroze şi pneumopatii, în creştere Numărul cazurilor de infecţii acute ale căilor respiratorii a ajuns în această săptămână la 2.296, în creştere cu circa 17% faţă de prima decadă a lunii noiembrie.
Mehedinţi: Vaccinarea antigripală a redus numărul virozelor respiratorii şi a pneumoniilor Imunizarea populaţiei cu vaccin antigripal a menţinut la valori admise numărul infecţiilor acute şi a pneumoniilor, a declarat marţi pentru AGERPRES directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi, Romaniţa Ionovici.
Mehedinţi: Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii, sub media celor din 2014 Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii acute se află cu mult sub media celor din anul 2014, a declarat miercuri seara, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, Romaniţa Ionovici.
Mehedinţi: Aproape 2.000 de persoane cu infecţii respiratorii şi pneumoni acute Un număr de 1.500 de persoane cu infecţii respiratorii acute din judeţ au solicitat, în ultimele două săptămâni, asistenţă medicală şi medicamentaţia necesară tratării lor, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, Romaniţa Ionovici.
Mehedinţi: Aproape 1.500 de persoane cu infecţii respiratorii şi pneumonii acute Un număr de 1.071 de persoane au fost diagnosticate în judeţul Mehedinţi cu infecţii ale căilor respiratorii, iar alte 327 cu pneumonii acute, a declarat joi pentru AGERPRES directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi, Romaniţa Ionovici.