Cele mai citite
 


Olt: Peste o mie de cazuri de viroze şi pneumonii
joi, 7 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste o mie de persoane au ajuns în ultimele două săptămâni la medicii de familie sau la spitale din cauza unor viroze şi pneumonii apărute pe fondul răcirii bruşte a vremii.
Medicul epidemiolog Marinela Madan din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Olt a explicat miercuri că incidenţa afecţiunilor respiratorii se încadrează în limitele obişnuite pentru începutul sezonului rece şi că anual, odată cu răcirea bruscă a vremii, apar sute de cazuri de viroze respiratorii şi pneumonii, o soluţie pentru prevenirea afecţiunilor căilor respiratorii în sezonul rece fiind imunizarea.

Marinela Madan a spus că deocamdată nu s-a înregistrat niciun caz de gripă şi pentru această afecţiune vaccinarea va începe din noiembrie.

Cele mai multe îmbolnăviri ale căilor respiratorii au fost infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, cunoscute drept viroze respiratorii, cu acest diagnostic fiind internate în spitalele din judeţ 70 de persoane. Conform situaţiei DSP Olt, au fost diagnosticate în judeţ în ultimele două săptămâni cu infecţii ale căilor respiratorii superioare 760 de persoane. Alte aproape 290 de persoane au făcut penumonii şi, dintre bolnavii cu pneumonie, 66 primesc îngrijiri în spitale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Peste 700 de bolnavi cu viroze şi pneumonii Slatina, 7 ian /Agerpres/ - Aproape 200 de persoane au fost internate în spitalele din judeţul Olt în ultima săptămână din cauza unor infecţii respiratorii acute şi a pneumoniilor, în timp ce alte peste 500 de persoane se tratează la domiciliu din cauza aceloraşi afecţiuni.
Harghita: Numărul virozelor şi al pneumoniilor este în creştere Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii este în creştere în Harghita, specialiştii apreciind că se înregistrează un vârf al îmbolnăvirilor, specific acestei perioade.
Harghita: Cele mai multe cazuri de viroze şi pneumonii din acest sezon Miercurea Ciuc, 2 mar /Agerpres/ - Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii a crescut semnificativ, în ultima săptămână, în Harghita, şi se situează la cel mai înalt nivel din acest sezon.
Olt: Tendinţă de creştere a numărului de viroze şi pneumonii Peste 260 de persoane din judeţul Olt au fost internate în ultima săptămână în spital din cauza infecţiilor respiratorii acute şi a pneumoniilor, incidenţa acestor afecţiuni fiind în creştere potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt.
Olt: Începe vaccinarea antigripală; peste 2.000 de pacienţi cu viroze şi pneumoni Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt va primi în această săptămână 18.000 de doze de vaccin antigripal şi medicii de familie pot începe campania de vaccinare pentru acest sezon rece, au anunţat marţi reprezentanţii instituţiei.
Olt: Peste 120 de persoane spitalizate în ultima săptămână din cauza afecţiunilor respiratorii Peste 120 de persoane au fost internate în spitale în ultimele şapte zile din cauza unor afecţiuni respiratorii, respectiv viroze şi pneumonii, a anunţat joi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu.