Cele mai citite
 


Harghita: Frigider pentru conservarea sângelui, cumpărat de Consiliul Judeţean
joi, 7 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Centrul de Transfuzie Sanguină din Miercurea Ciuc a fost dotat, miercuri, cu un frigider performant pentru conservarea sângelui, achiziţionat din fondurile Consiliului Judeţean Harghita.
Ceremonia de dare în folosinţă a avut loc în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a consilierului judeţean Hajdu Gabor, precum şi a directoarei Centrului de Transfuzie Sanguină, dr. Kopacz Ildiko.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a spus că anul 2010 a fost cel al sănătăţii pentru instituţia pe care o reprezintă, fiind derulate mai multe investiţii în domeniu. El a subliniat că, în ciuda faptului că Centrul de Transfuzie nu se află în subordinea Consiliului Judeţean, s-a găsit o cale juridică astfel încât acest frigider să fie cumpărat şi dat în folosinţă.

'Cred că trebuie să-i ajutăm pe locuitorii judeţului, chiar şi atunci când nu intră în atribuţiile directe ale Consiliului Judeţean Harghita. (...) Chiar dacă în sistemul sanitar lipsesc foarte mulţi bani, unele dintre problemele majore pot fi rezolvate prin colaborare şi prin demersuri comune cu diferite instituţii', a afirmat Borboly Csaba.

Directoarea Centrului de Transfuzie Sanguină, dr. Kopacz Ildiko, a afirmat că este vorba de 'un ajutor uriaş, întrucât frigiderul primit în folosinţă este conform standardelor Uniunii Europene şi, în acest fel, calitatea sângelui va fi mult mai bună.

Ea a subliniat că au existat situaţii în care donatorii au fost trimişi acasă, întrucât exista riscul ca sângele să nu poată fi conservat în condiţii optime, ţinând cont că frigiderele folosite până acum erau cele care se găsesc şi în bucătăriile populaţiei.

Consilierul judeţean Hajdu Gabor a precizat că, prin descentralizare, aleşii locali au o modalitate directă de a asigura servicii mai bune populaţiei, lucru care se poate observa în cazul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.

Consiliul Judeţean Harghita a alocat pentru cumpărarea frigiderului suma de 20.000 de lei, acesta urmând să rămână în folosinţa Centrului de Transfuzii pe o perioadă nedeterminată. Lunar, în judeţul Harghita, sunt înregistraţi, în medie, 450 de donatori de sânge.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Peste patru sute de donatori de sânge, lunar Peste 400 de harghiteni vin, lunar, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Miercurea Ciuc sau la punctele de colectare din Gheorgheni şi Odorheiu Secuiesc, cei mai mulţi dintre ei fiind atraşi de bonurile valorice primite în schimbul sângelui donat.
Harghita: Investiţii în sistemul sanitar şi programe de sănătate susţinute de Consiliul Judeţean Consiliul Judeţean Harghita susţine, în 2011, mai multe programe de sănătate şi derulează proiecte de investiţii în sistemul sanitar, finanţate din diverse fonduri.
Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti deschide programările online pentru donatori Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti deschide începând de joi, în premieră, programările online pentru cei care vor să doneze sânge, serviciul fiind disponibil prin completarea formularului de la adresa http://ctsbucuresti.ro/formular-donare-sange/formular-donare-sange.php?link2.
Harghita: Spitalele din Miercurea Ciuc şi Tulgheş, preluate de Consiliul Judeţean Consiliul Judeţean Harghita a preluat, vineri, managementul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc şi al Spitalului de Psihiatrie din Tulgheş, evenimentul având loc într-un cadru festiv.
Caraş-Severin: Dotare precară la Centrul de Transfuzii Reşiţa Centrul de Transfuzie Sanguină din Reşiţa se luptă de ani de zile cu lipsa dotărilor, iar în lipsa echipamentelor speciale reprezentanţii centrului au recurs la improvizaţii pentru prelucrarea şi conservarea componentelor vitale în condiţii de siguranţă.
Caraş-Severin: Singurul medic de specialitate de la Centrul de Transfuzie Sanguină din Reşiţa s-a pensionat Centrul de Transfuzie sanguină (CTS) din Reşiţa şi-ar putea pierde personalitatea juridică, după ce singurul medic de specialitate din cadrul acestuia s-a pensionat.