Cele mai citite
 


Sălaj: Nereguli la Serviciul de Ambulanţă
joi, 7 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un control efectuat de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj la Serviciul de Ambulanţă a scos la iveală o serie de nereguli, printre care probleme privind modul de completare a jurnalelor de bord pentru maşinile din dotare sau lipsa documentelor justificative pentru atestarea calităţii de asigurat a pacienţilor.
'În urma controlului s-au constatat şi câteva nereguli, cum ar fi faptul că furnizorul (n.r. Serviciul de Ambulanţă) nu a organizat jurnalul de bord pentru toate autovehiculele cu care a intrat în contract cu CAS, iar pentru cele care este organizat nu este ţinut zilnic; furnizorul nu raportează activitatea realizată separat pentru asiguraţi (...); furnizorul nu solicita de la pacienţi documentele justificative pentru atestarea calităţii de asigurat; un număr mare de servicii raportate fără completarea CNP-ului pacientului; unele jurnale de bord completate superficial; neasigurarea structurii echipajelor prevăzută în normative', a precizat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, Claudiu Bârsan, preşedintele CAS Sălaj.

Controlul a vizat perioda august 2009 - septembrie 2010.

Bârsan a mai spus că Serviciul de Ambulanţă Sălaj, care are încheiat un contract de prestări servicii cu CAS Sălaj, a fost penalizat cu 1% din valoarea acestuia pe lunile când au fost constatate neregulile, respectiv cu 22.371 de lei. Suma urmează a fi reţinută din plăţile viitoare ale CAS către Serviciul de Ambulanţă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Giurgiu: CAS va intra fără datorii în noul an Casa de Asigurări de Sănătate Giurgiu va achita toate datoriile către spitale şi Serviciul de Ambulanţă Giurgiu pentru acest an în urma rectificării bugetare cu suma de aproximativ cinci milioane de lei.
Sălaj: Casa de Sănătate nu mai are fonduri pentru tratamente stomatologice gratuite sau compensate Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj nu mai decontează, începând cu luna aprilie, tratamente stomatologice gratuite sau compensate, întrerupând relaţiile contractuale pe care le avea cu 30 de medici stomatologi din judeţ datorită lipsei fondurilor pentru această activitate, potrivit anunţului făcut...
Sălaj:Casa de Sănătate continuă eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate, deşi plafonul pentru acestea este depăşit Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj nu a cerut încă farmaciilor din judeţ sistarea eliberării de medicamente gratuite şi compensate, în aşteptarea unei rectificări bugetare, deşi fondurile anuale alocate judeţului Sălaj pentru decontarea reţetelor a fost epuizat.
Sălaj: Director interimar la Casa de Asigurări de Sănătate Directorul de Relaţii Contractuale al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj, Marius Tăutu, a fost numit joi pe postul de director general interimar al instituţiei menţionate, după ce cu o zi înainte fostul director Cladiu Bârsan primise un ordin de revocare din funcţie.
Dr. Alis Grasu: Nu poate fi vorba de concurenţă pe principii de egalitate privat-stat în domeniul ambulanţei Bugetul contractat anual de către serviciul de ambulanţă Bucureşti-Ilfov aprobat de Casa de Asigurări de Sănătate a fost depăşit, a declarat luni, pentru AGERPRES, dr. Alis Grasu, managerul serviciului, care a opinat totodată că nu poate fi vorba de concurenţă pe principii de egalitate în acest domeniu...
Sălaj: Suplimentare a numărului de paturi din spitale finanţate de Casa de Asigurări Numărul de paturi contractate de unităţile spitaliceşti cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj pentru anul 2013 va fi cu 20 mai mare decât cel prevăzut iniţial în strategia naţională, suplimentarea realizându-se, în principal, pentru o fundaţie specializată în activităţi medicale de recuperare...