Cele mai citite
 


Iaşi: Au cerut transferul la un spital din Israel, speriaţi de cum arată Spitalul de Urgenţe
joi, 7 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Familia unui bărbat care a fost adus de ambulanţieri la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, în urma unei căderi accidentale, a cerut, miercuri, transferarea pacientului la o clinică din Tel Aviv, speriată fiind de condiţiile spitalului ieşean.
Bărbatul, în vârstă de 88 de ani, din Israel, a suferit o fractură de femur complexă în timpul unei vizite în Iaşi. După ce a fost investigat şi diagnosticat de specialişti, el a rămas sub supraveghere în Unitatea de Primire a Urgenţelor întrucât în Clinica de Ortopedie-Traumatologie?nu mai sunt locuri de cazare a pacienţilor veniţi din toată zona Moldovei. În plus, mulţi dintre bolnavi sunt nevoiţi să aştepte şi câteva zile pentru efectuarea unor implanturi necesare în astfel de situaţii.

'Pacientul a fost preluat rapid în UPU de medicii de urgenţă şi a urmat traseul clasic, al tuturor bolnavilor: prin curte, prin ploaie şi prin frig,?în drumul spre cabinetele de evaluare imagistică şi biologică', a declarat dr Tudor Ciuhodaru, coordonatorul UPU.

Potrivit medicului, deşi pacientul şi soţia au apreciat eforturile şi dăruirea echipei medicale, familia a solicitat intervenţia unui avion pentru transferul la un spital din Israel pentru efectuarea unei intervenţii chirurgicale, oamenii fiind nemulţumiţi de condiţiile din spitalul ieşean.

'Cei de la UPU vor asigura echipa medicală pe durata transportului aerian din Iaşi la Tel Aviv, în funcţie de necesităţi. O astfel de operaţie se face în mod curent la Spitalul de Urgenţe Sfântul Ioan dar condiţiile de tratament sunt de secol XVIII. Până şi cei veniţi din Israel consideră că primul lucru de care are Iaşiul nevoie este deschiderea noului spital de urgenţe, în absenţa căruia centrul medical universitar ieşean rămâne cantonat doar în istorie iar pacienţii sunt plimbaţi ca 'domnul Lăzărescu' între spitalele din oraş', a mai spus dr Ciuhodaru.

Spitalul Clinic de Urgenţe este un spital pavilionar amenajat, construit în dependinţele unei case boiereşti din secolul XVIII. Din cauza spaţiului impropriu, pacienţii sunt plimbaţi, indiferent de vreme, de la o clădire la alta, prin curte, pentru efectuarea investigaţiilor medicale.

De asemenea, la Clinica de Ortopedie Traumatologie se află cea mai veche masă de operaţii din spital, ea având peste 30 de ani de funcţionare. În aceeaşi incintă se construieşte de aproximativ 16 ani o clădire cu şase etaje, prevăzută cu pistă de aterizare pentru elicopter, ale căror lucrări de finisare au ajuns până la parter. Aceasta nu poate fi dată în funcţiune din cauza lipsei de fonduri, după cum susţin autorităţile sanitare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primăria Sectorului 1: Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză continuă Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză va continua pentru locuitorii sectorului 1 până la sfârşitul anului.
Iaşi: La spital, în urma deflagraţiei produsă de o butelie defectă O femeie din localitatea Deleni a fost adusă, joi, la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, după ce a suferit arsuri în timp ce încerca să-şi salveze copilul dintr-un incendiu produs de deflagraţia unei butelii defecte.
Iaşi: Număr mare de internări cu fracturi din cauza gheţii Aproape 100 de persoane au ajuns, la sfârşitul săptămânii trecute, la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, din cauza traumatismelor suferite în urma căderii pe gheaţă.
Iaşi: Medici, asistaţi de forţe de ordine, în cazul unei intervenţii chirurgicale Personalul medical de la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi a solicitat să fie asistat de paznici în blocul operator, pentru a linişti un pacient care a încercat să se sinucidă din cauza soţiei plecate la muncă în străinătate.
Iaşi: Un nonagenar a leşinat de căldură, pe holurile Prefecturii Un nonagenar a fost adus, joi după-amiază, la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, după ce a leşinat din cauza căldurii în clădirea în care se află Instituţia prefectului.
Iaşi: La spital din cauza plantelor etnobotanice Doi tineri, unul în vârstă de 28 de ani, iar celălalt de 21 de ani, au ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' din Iaşi, după ce au consumat plante etnobotanice.